Diskuzní fórum
|
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
|
Odpovědět
|
| Autor | |
VladaMar
Diskutér
Přihlášen: 31.srp.2010 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2012 Stav: Offline Bodů: 22 |
Téma: Koridor, napojení regionůZasláno: 16.srp.2011 v 08:09 |
|
Dobrý den,
řeším situaci, kdy mám v částech trasy samotný jízdní pruh a v dalších zase jízdní pruh spolu s parkovacím. Chtěl bych tuto situaci řešit rozdělením koridoru na několik oblastí s rozdílnými vzorovými řezy. Zkoušel jsem to takto vytvořit, jediným problémem je, že mi v situaci na sebe koridory jaksi nenavazují a mám tam skokovité změny ve svazích. Mohu se poradit s někým zkušeným jak tento problém řešit? Abych měl plynulou změnu příčných řezů a svahování přilehlého terénu? Děkuji za každou radu
|
|
![]() |
|
martinfolber
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD Studio support
CAD Studio a.s. Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 829 |
Zasláno: 16.srp.2011 v 15:37 |
|
Dobrý den,
záleží v jakém sklonu máte ten parkovací pruh. Pokud by byl jen pokračováním vozovky ve 2.5% sklonu, pak by se to dalo zvládnout jedním vzorovým řezem. Pokud tam máte úžlabí a protisklon, je treba použít rozdílný vzorový řez. Aby nedošlo k lomu v přechodu mezi regiony, je vhodné, směrově si připravit levou a pravou hranu (křivkou) a tu poté ve vlastnostech koridoru nacílovat. Tím se zajistí plynulý přechod. |
|
|
Martin Folber CAD Studio a.s.
|
|
![]() |
|
cestár
TOP uživatel
Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 287 |
Zasláno: 16.srp.2011 v 15:46 |
|
určite je dobré vedieť cieliť na krivku, umožní to riešiť nepravidelné tvary pôdorysne i výškovo. Niekedy ale stačí použiť zahustenie frekvencie v nastavení parametrov koridoru, prípadne vložiť konkrétne presné staničenie v spodnej časti okna
|
|
![]() |
|
VladaMar
Diskutér
Přihlášen: 31.srp.2010 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2012 Stav: Offline Bodů: 22 |
Zasláno: 17.srp.2011 v 10:23 |
|
Děkuji, problém jsem díky Vašim radám vyřešil.
|
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
|
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 2,375 sekund.

![Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz] Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]](http://www.cadforum.cz/common/3d_cs2_t.gif)
Hlavní stránka
Diskuzní fórum
Tipy a triky
Download
CAD bloky
Školení/výuka
Video ukázky
Práce, místa
CAD wiki
CAD produkty
Web odkazy
VIP podpora