Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6435 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

3D rezy

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 3D rezy
    Zasláno: 06.bře.2018 v 08:33
Zdravím, v 3d som úplný začiatočník (resp. som nikdy v 3d v AutoCADe nekreslil).
Viete mi poradiť (naviesť na nejaké video) ako vymodelovaný, relatívne jednoduchý 3d objekt, okótovať a urobiť z neho rezy, tak aby keď budem meniť výšku/šírku/hĺbku objektu, aby som nemusel nanovo kótovať, prípadne robiť nové rezy? 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2018 v 09:16
Viz např. video:
 
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2018 v 09:27
Tak toto vyzerá perfektne. Pri najbližšej príležitosti to určite vyskúšam.
Ďakujem
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2018 v 10:21
Dnes som si to vyskúšal a funguje to skvelo.
Možno ešte otázka. Pri nakreslení skrinky s naloženými dvierkami pri čelnom pohľade mi zobrazí čiarkovanú čiaru korpusu skrinky tak, že medzery medzi čiarkami sú strašne malé, takže to vyzerá ako by to bola celá (viditeľná) čiara. Čo ovplyvňuje mierku zobrazovania neviditeľnej (čiarkovanej) čiary?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.bře.2018 v 11:32
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 09:27
Ďakujem za odpoveď.
Ešte čo sa týka hrúbky zobrazovanej viditeľnej a neviditeľnej čiary - šrafovanej čiary?
Prípadne typ zobrazovanej viditeľnej a neviditeľnej čiary?


Upravil mikeborecek - 20.bře.2018 v 09:30
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 10:33
Mělo by platit totéž - přes nastavení vlastností odpovídajících hladin (viz tip).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 10:38
Tak toto som si vôbec nevšimol, že pri vytvorení týchto pohľadov z 3D objektu mi vzniknú nové hladiny, ktoré môžem upravovať.
Ďakujem za info
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 11:59
Ešte jednu otázku mám.
Keď mám vymodelovanú skrinku, z ktorej urobím pohľady a rezy cez "From model space", následne zmením napríklad boky na inú hladinu (kvôli farbe), alebo farbu bokov, automaticky sa to nezmení v pohľadoch na výkrese ani cez  REGENV (_REGENALL) je nejaký príkaz kde sa to aktualizuje, alebo je potrebné pri každej takejto farebnej zmene vytvoriť nové "pohľady"?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 13:39
Zkuste - podobně jako v tom tipu - dočasně změnit styl pohledu. Mělo by to ale reagovat na VIEWUPDATEAUTO.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 14:40
AKTUALIZUJPOHLEDY (_VIEWUPDATE) mi nefungoval. Fungovala dočasná zmena štýlu pohľadu, alebo akákoľvek zmena (zväčšenie/zmenšenie) jedného z objektov v modeli a návrat späť na pôvodnú veľkosť/tvar. Po prepnutí na výkres sa to akoby prekreslilo a tým pádom aj zaktualizovali farby objektov.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 18:05
Rád by som sa ešte informoval, prečo mi pri perspektívnom pohľade nevykreslí plochy plnou sivou, ale je tam taký podivný vzor? Cez EditView som vyskúšal viac možností, ale stále je to rovnaké
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10644/Obrázok_1.jpg

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 18:56
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 20:12
Skúsil som dať DPI na maximum (300), ale stále je to zrnité, aj keď je zrno jemnejšie - ale stále to nieje jednoliata plocha (ani po vytlačení do PDF).
Zvláštne je, že aj po zmene hladiny, ktorá má inú farbu, vo výkrese nenastane žiadna zmena vo farbe objektu.


Upravil mikeborecek - 23.bře.2018 v 20:17
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2018 v 10:53
Skúsil som hlavný objekt premodelovať (keďže bol relatívne jednoduchý) nanovo a čuduj sa svete, zobrazuje sa normálne. Nemôže to byť problém so smerom zobrazovania sa plochy?
V 3ds maxe je taká možnosť akoby prevrátiť zobrazenie plochy - a to pomôže ak sa textúra zle zobrazuje - objekt má zle otoženú zobrazovaciu plochu. Neviem či je takáto možnosť aj v AutoCADe, pretože takto nežiadúco sa zobrazujúcich objektov mám viacej, a nechce sa mi to všetko premodelovávať lebo sú relatívne komplikované.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2018 v 10:54
mimochodom keď som pri tom modelovaní, je možné zmeniť/deformovať  3d pomodou 3d scale len v jednej ose?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2018 v 10:59
A nemohly tam třeba být dva 3D objekty "přes sebe" (na jednom místě)?

Deformace v jedné ose mění typ objektu (např. koule už není koule), takže pokud to nejde vyřešit boolovskými operacemi nebo editací ploch, pomůže Blok a jeho vložení s nestejnými měřítky XYZ.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2018 v 11:08
Nie, určite tam neboli 2 objekty.
Ešte sa opýtam ohľadom 3d modelovania. Konkrétne - na obrázku by som potreboval vyrobiť tú strednú časť z 3d modelu, ale keďže som v 3d modelovaní v Acade začiatočník, tak si stým neviem poradiť. Skúšal som cez Cylinder, ale ten by som potreboval v jednej osi zderformovať. Je nejaký spôsob ako "natiahnúť/obaliť" krivky ktoré sa mi z 3d objektu podarilo vytiahnuť?
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10644/Obrázok_1_2018-03-24_11-07-56.jpg



Mimochodom je možné niekde nastaviť defaultne mierku šráf, ktoré vznikajú pri tvorení rezov pri spôsobe "Base - From model space"?

Upravil mikeborecek - 24.bře.2018 v 12:49
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5118:Vytvoření průsečnice v průniku 3D ploch.
Tip 7478:Chyba při spuštění Photofly: Error:0
Tip 6185:Jak v Revitu vytvořit zalomený řez?
Tip 4719:Jak nezobrazit určitou součást či podsestavu v řezu?
Tip 11822:Asociativní kóty ve výkresových pohledech na 3D model v AutoCADu.
Tip 10427:Je možné změnit řezovou čáru v Revitu na čerchovanou?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,672 sekund.