CAD Forum - Database of tips, tricks and utilities for AutoCAD, Inventor and other Autodesk products [www.cadforum.cz]
Czech English Deutsch
Login/Register:
 Visitors: 2741 
RSS tips RSS channel - CAD tips
RSS discussion RSS channel - CAD discussion

Discussion Discussion forum

HelpCAD discussion

CAD Forum - Homepage CAD discussion forum - ask any CAD-related questions here, share your CAD knowledge on AutoCAD, Inventor, Revit and other Autodesk software with your peers from all over the world. To start a new topic, choose an appropriate forum.

Please abide by the rules of this forum.

How to post questions: register or login, go to the specific forum and click the NEW TOPIC button.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

The information that you provide in this form will make up your forum profile which can be viewed by other forum members. Your email address will only be visible by forum admin and moderators and will be used to send you Forum Notifications. To cancel your account, use the page Opt-out or contact webmaster@cadforum.cz.

Unable to install Siemens NX 12

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
nadeem16 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18.Jan.2018
Location: India
Using: AutoCAD2016,SiemensNX10,Solidworks,ANSYS,CatiaV5
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nadeem16 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Unable to install Siemens NX 12
    Posted: 18.Jan.2018 at 09:20
Hello friends,
I am trying to install Siemens NX 12 but I am not, since successfully I have installed license file "SOLID SQUAD" in 'C' folder, but on clicking on launch.exe option for installation, the application is not working and its shown in the attachment below. Please help me out friends. 
Thanks in advance !!

Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 6895
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote John Connor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 11:51
Does your system meet all requirements?

Do you have admin rights to your computer?

Did you temporarily disable your anti-virus program during the installation?

Did you create a Restore point BEFORE you tried to install the software as recommended by Microsoft?
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top
nadeem16 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18.Jan.2018
Location: India
Using: AutoCAD2016,SiemensNX10,Solidworks,ANSYS,CatiaV5
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nadeem16 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 14:24
Last time I was using NX 10 and it was working fine. 

1.Yes, My pc has 
   Intel core i3 2.40 GHz processor with 12 GB RAM 
2.Yes, I have admin rights too since I am using Windows 10 x64 bit.
3.Yes, I have temporarily disabled my antivirus during installation.
4.No, I didn't create any restore point before installation.

Dear sir, Even I have updated my java database. I think there is some issue with some scripts or something importatnt feature required for software. Please help me out sir.


Edited by nadeem16 - 18.Jan.2018 at 14:26
Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 6895
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote John Connor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 14:35
So you installed it and it was working fine.  Then one day, all of a sudden, it stopped working.  What changed between those two periods of time?  Whatever it was is most likely the cause of your problem.  Undo what you did.
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top
nadeem16 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18.Jan.2018
Location: India
Using: AutoCAD2016,SiemensNX10,Solidworks,ANSYS,CatiaV5
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nadeem16 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 14:55
Sir, I was using NX 10 earlier, but now I want to install NX 12 now because it has more features.

Edited by nadeem16 - 18.Jan.2018 at 14:55
Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 6895
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote John Connor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 15:10
Have you contacted Siemens and asked for assistance or checked to see if there was a FAQ regarding installation problems troubleshooting?

Are you getting a license error?


Edited by John Connor - 18.Jan.2018 at 15:11
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top
nadeem16 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18.Jan.2018
Location: India
Using: AutoCAD2016,SiemensNX10,Solidworks,ANSYS,CatiaV5
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nadeem16 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 15:14
No sir, I am using pirated copy of Siemens. No, I am not getting any license error. My license got patched successfully in C drive. My only problem is launch.exe of NX 12 is not working .You can see the list of files for installing NX 12 in the attachment below. 

Edited by nadeem16 - 18.Jan.2018 at 15:18
Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 6895
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote John Connor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 15:30
A pirated copy?  That's just great.  And you expect those of us that paid for the software/license/etc. to just help you out of the goodness of our hearts?

OK.  I'll help you.  First though you'll have to electronically transfer to me an amount equivalent in value of the pirated software.  Once I receive the payment I'll help you fix your problem.  Deal?
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top
nadeem16 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18.Jan.2018
Location: India
Using: AutoCAD2016,SiemensNX10,Solidworks,ANSYS,CatiaV5
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nadeem16 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 15:39
I am a student sir, and 70% of people are using pirated copy for learning these software since company officially has purchased version, but I am a student sir, kindly cooperate me.
Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 6895
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote John Connor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2018 at 15:44
If 70% of people went out right now and threw themselves off a bridge would you do that too?

Being a student doesn't give you the right to steal a company's product.  Did you steal the food that you ate yesterday?  Did you steal the bicycle you ride or the motor car you drive?

How do we even know you are a student?  If you really are a student you would know that Siemens has an academic version of NX available to universities that in turn can loan out licenses to students and you would be familiar with their academic resource center specifically set up for those students.

NX Resources: https://www.plm.automation.siemens.com/en/academic/resources/nx/


Edited by John Connor - 18.Jan.2018 at 15:51
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top

Related CAD tips:


 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0,078 seconds.