CAD Forum - Database of tips, tricks and utilities for AutoCAD, Inventor and other Autodesk products [www.cadforum.cz]
Czech English Deutsch
Login/Register:
 Visitors: 4532 
RSS tips RSS channel - CAD tips
RSS discussion RSS channel - CAD discussion

Discussion Discussion forum

HelpCAD discussion

CAD Forum - Homepage CAD discussion forum - ask any CAD-related questions here, share your CAD knowledge on AutoCAD, Inventor, Revit and other Autodesk software with your peers from all over the world. To start a new topic, choose an appropriate forum.

Please abide by the rules of this forum.

How to post questions: register or login, go to the specific forum and click the NEW TOPIC button.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

The information that you provide in this form will make up your forum profile which can be viewed by other forum members. Your email address will only be visible by forum admin and moderators and will be used to send you Forum Notifications. To cancel your account, use the page Opt-out or contact webmaster@cadforum.cz.

Topic ClosedLINOUT and MicroStation

 Post Reply Post Reply
Author
Catodon View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09.Sep.2008
Location: United States
Status: Offline
Points: 2
Direct Link To This Post Topic: LINOUT and MicroStation
    Posted: 15.Sep.2008 at 20:49
I am trying to use LINOUT to export linetype definitions for a converted MicroStation file. The file is in AutoCad format and the linetypes display correctly. When I run the routine it creates a *.lin file just fine. but the translated shapes are giving me a problem. As an example, the code shows up like this:
A,-1.6764,[{shape17},dgnlstyle-topo_V8.shx,s=0.026824,r=0,x=0,y=0],-1.6764

I assume the brackets are part of the problem but removing them makes no difference. I keep getting the Bad Definition error message at each linetype using this type of callout. Is there a way to get into the shx file and rename the shapes or is there something I can do to these definitions from the lin file?
Thanks for your help, Harry
hcm@msa-ep.com
Harry Marx
Cadd Supervisor
Murray Smith & Assoc
425.252.9003
Back to Top
Vladimir Michl View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

CAD Studio a.s.

Joined: 26.Jul.2007
Location: Czech Republic
Using: Autodesk software
Status: Offline
Points: 1784
Direct Link To This Post Posted: 15.Sep.2008 at 21:38
The main problem is that DWG files from Microstation are not in the genuine Autodesk DWG format and their internal structure is sometimes wrong.
You can easily fix the texts in the exported .LIN files but it may not be easy to change the existing SHX files. Please note that LINOUT does not create the SHX files, it just references them.
Vladimir Michl (moderator)
CAD Studio - www.cadstudio.cz - Autodesk reseller
Back to Top
Catodon View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09.Sep.2008
Location: United States
Status: Offline
Points: 2
Direct Link To This Post Posted: 16.Sep.2008 at 02:00
Thanks for your help. That makes sense. The thing is, the linetypes display okay in the dwg file I am extracting the codes from. The Shx file exists and seems to work. I can copy lines into a 100% native dwg file and the linetypes also look fine.  Can you recommend a font shape editor?
Harry Marx
Cadd Supervisor
Murray Smith & Assoc
425.252.9003
Back to Top

Related CAD tips:


 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0,094 seconds.