Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6374 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

hromadná tlač rôznych formátov

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
huco Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace huco Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: hromadná tlač rôznych formátov
    Zasláno: 20.srp.2017 v 15:00
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či ide vytlačiť z Revitu naraz všetky výkresy, ktoré ale nemajú taký istý formát... napr. jeden výkres je vo formáte A1, druhý výkres 630x297, tretí A2, štvrtý napr. zase A1... dosť by mi to uľahčilo život... 


Ďakujem Smile

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17505
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2017 v 15:34
Například přes funkci Batch Print nebo přes PDF.
http://www.cadforum.cz/cadforum/zmeny-v-instalaci-revitu-2018-doplnky-tip11407
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
huco Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace huco Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2017 v 20:16
Vďaka, ale potreboval by som to vytlačiť do .pdf skutočný rozmer výkresu aby tento výkres mohol ísť na tlačiareň... to znamená, že že výkres rozmeru 630x297 sa vytlačí na A1 niekde do stredu výkresu... 
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3151
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.srp.2017 v 13:03
Zrovna jsme se na Batch print koukali, je úplně na nic - výchozí tiskárna podle nastavení Windows atd. Kdysi tu kolegové (Bimtech) pověsili jednoduchou utilitu, kde se vybralo nastavení tiskárny, nastavení stránky a sady pro tisk, to celé se poslalo na definovanou tiskárnu. Možná by stálo za to ji znovu oživit?
Zpět nahoru
Kronos Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.zář.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 117
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kronos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2018 v 21:08
Zdravím,
podařilo se Vám najít řešení?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5895
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2018 v 21:24
Dobrý den, 

nabízí se ještě jedno řešení, nastavte si nastavení stránky na velký formát, kde se vejde i ten největší výkres a všechny výkresy pošlete na něj. Poté použijte utilitku PDF Cropper a ořežte všechny výkresy hromadně (je nutno mít ve výkrese linku rámečku).
PepaR
Zpět nahoru
huco Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace huco Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2018 v 15:51
Dobrý deň,

žiaľ nie, neostáva nič iné len tlačiť po jednom

Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 182
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2018 v 14:45
Zdravím...

Lze použít PF Printer PDF.

Umí to co hledáte.

Vyberete výkresy a kliknete na tisk. Vůbec nemusíte řešit jaká velikost rozvržení/papíru je třeba. Vše se převezme samo. A má to X dalších funkcí.





Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2018 v 17:45
Ja požívam Xrev Transmit...
Je to rovnako platená utilita robí presne hromadný export roznych formátov, nie len do*.pdf.

Ak odovzdávate projekt potrebujete odovzdať aj *.dwg
Táto utilita robí hromadný export do týchto formátov súčasne (DWF, DWFx, DGN, DWG, DXF, PDF).
Máme to naozaj vyskúšané aj na veľkých projektoch.
milan
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 182
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2018 v 20:37
Xrev-Transmit je dražší a bohužel neumí vlastní formát. Musíte to nastavovat.

Pokud chci výkresy s rozměry např. 1200x350 tak bohužel to v Xrev neuděláte.

PF Printer PDF nic není třeba nastavovat.


Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2018 v 22:00
Ano je drahší o 9$... :-) Upgrade -50%
Nie je pravda, že sa neda nastaviť lubovolny format.
Viete si lubovolny format zapisat v nastaveni tlače napr. Adobe Acrobat. 
Dane nastavenia formatov urobite iba raz a nasledne prenašate na lubovolne PC. (hoci aj 1200x330mm).
Pri hromadnom exporte utilita nacita homadne rozne formaty z rozmerov z rozpisky vykresov a nasledne vyexportuje dane vykresy.
Nechcem porovnavat s inou utilitou. Ale ak nie som o niečom presvedčeny, tak to radšej nekomentujem....(upozornujem, že nie som žiaden zastupca predaja...)
milan
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 182
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2018 v 23:11
Xrev-Transmit jsem samozřejmě vyzkoušel.
Ano, automaticky vytváří PDF dle rozvržení pokud však má standardní rozměry A0, A1, A4 atd...

Jiné formáty jak jste sám i potrdil musíte nejdříve nastavit. Ač jednou, ale musíte.

děkuji za potvrzení.


V PF Printer PDF se nemusí nic nastavovat.


Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3151
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2018 v 11:00
Původně odeslal(a) sonicer sonicer napsal(a):


V PF Printer PDF se nemusí nic nastavovat.


A navíc je z Česka :-)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2018 v 15:09
Musím objektívne potvrdiť...
nainštaloval som plugin PF Printer PDF (mám zaplatený Xrev Transmit).
Spustil som export výkresu s rastrovými vizualizáciami rozmerov 1470x750mm.
Čas vyexportovania do PDF:
Xrev - 03:18,54
PF Printer - 01:37,74
Teda PF Printer je 50% rýchlejší.
Kedže je daný plugin Váš (český) Smile, možno by stalo za zváženie doplnenie hromadného exportu do *.dwg.
Inak budem uvažovať nad zakúpením daného pluginu.
milan
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 182
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2018 v 10:58
No tak to se fakt dobře čte.

Hromadný export v tuto chvíli neplánuji.  To je v tuto chvíli celkem dobře řešeno v Revitu.

Budu rozvíjet sadu pluginů PertFect tools
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5787:VIPRychlé dávkové vykreslení DWG výkresů (přehledy, modelové prostory)
Tip 3813:Jak provést dávkové vykreslování DWG výkresů i bez AutoCADu?
Tip 11407:Změny v instalaci Revitu 2018 - doplňky.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,813 sekund.