Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1087 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Network Deployment pro AEC Collection

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3150
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Network Deployment pro AEC Collection
    Zasláno: 19.bře.2018 v 13:59
Jak nastavit síťové rozmístění pro AEC Collection? Když to není jeden balík jako bylo BDSP, ale spousta samostatných sw... To mám pro každý ten sw, který chci instalovat, vytvářet samostatný deployment?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 14:20
Nové kolekce nemají společný instalační program, takže ani společný deployment. Instalují se (samostatně) jen zrovna potřebné nástroje. Jejich instaláky mají své deployment nástroje.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3150
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 15:08
Díky, s tím se pojí další otázka - dříve jsem si vygeneroval HULA na svůj počítač a licence platila pro Revit, AutoCAD i Navis (licence per PC). Bude se to stejně chovat i teď pro AEC? Nebo si yvgenerováním HULA pro každý z těchto sw z balíku AEC "vyplácám" hned 3 licence? Je HULA stále pro PC nebo pro sw?
Jedná se o síťovou víceuživatelskou licenci pronájmu AEC balíku.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 15:25
HULA je nutné pro samostatné produkty. Ale s tím souběhem si nejsem jist (asi jich lze vygenerovat více, ale raději prověřím).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 21:12
Dobrý den,
 
HULA pro síťové Collection se chová stejně jako dříve, tzn. požádáte o domácí licenci a obdržíte nové SN pro lokální Collection. Měla by to být licence na počítač, tzn. není potřeba zavádět uživatele do svého autodesk účtu - tuto informaci ověřujeme.
 
S pozdravem
Jiří Šeda
 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 10:30
Máme potvrzeno, že lze s jednou kolekcí vyžádat HULA na více produktů obsažených v kolekci. Mělo by jít použít společné sériové číslo (licence).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 10:36
Upřesňuji, že licence jsou na počítač, tedy pro každý produkt z Collection použijete dané HULA SN. Není nutné je přiřazovat ve svém účtu.
 
 
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3150
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2018 v 12:43
Super, děkuji všem.
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2018 v 08:51
Dobrý den,
není to zbytečná komplikace instalovat samostatně několik produktů z balíčku?
V balíčku Produkt Design Suite jsem si označil, které produkty chci nainstalovat a provedl instalaci najednou. Teď se musí instalace několikrát opakovat.
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2018 v 09:17
Máte pravdu, může to být komplikovanější, ale taková je vlastnost nových Collection. Vzhledem k velkému počtu aplikací, které obsahuje, může být pro někoho jednodušší stáhnout si jenom ten produkt, který potřebuje.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3150
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2018 v 10:44
Vlastnosti se dají měnit. Můžete na Wishlist Autodesku zadat požadavek na navrácení společného instalátoru pro sady Collection? Je to pro adminy x-krát časově náročnější.
Nebo jinak - nejde o stažení, to je jednou a hotovo. Ale instalace na každé PC a pro každý ze stažených sw je výrazně komplikovanější. Proto společný instalátor.

Díky


Upravil Peter Jirat - 21.bře.2018 v 10:47
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2018 v 11:07
Tomu rozumím, společný instalák je výrazně jednodušší. S tím stažením je to pro mnoho firem problém i v dnešní době...
Požadavek jsme předali Autodesku.
 
 
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 241
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2018 v 12:49
Dobrý den.
Když tak vidím diskuzi, dovolím si taky dotaz.
Samostatné stahování a vytváření rozmístění pro jednotlivé programy bych až tak nezavrhoval. Jistě, zabere to víc času. Ale zase nemusím tahat celý balík i s programy, které nepoužívám. Stejně jsem musel i pro základní instalaci (Vault, Inventor, Mechanical) mít dvě rozmístění. Jedno pro stanice na síti v práci a druhé s instalací Obsahového centra pro notebooky. Takhle budu mít každý program sólo a protože instalaci na stanicích spouštím baťákem, můžu si snadno mixovat potřebné složení SW pro jednotlivá pracoviště.
Když už to ale Autodesk takto dělí, bude samostatně třeba i instalace Vault klienta a nebo bude součástí jak Inventoru tak Mechanicalu? A jak to bude s programy třetích stran? Ty budou také samostatně a nebo se budou tahat a rozmísťovat s každým isntalovaným programem?
Mašek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2018 v 12:59
Ano, samostatné instalace mají také své výhody. Co se týče Vault klienta - existuje samostatná instalace "Vault Client" (viz Accounts nebo Download), ale součástí různých CAD aplikací jsou i "add-in" moduly Vaultu (integrace Vaultu pro konkrétní aplikaci), takže úplně oddělit to nepůjde. Nicméně vše potřebné pro Vault (client) je už součástí instalačního obrazu Inventoru nebo Mechanicalu.
 
V "deployment" průvodcích Autodesk produktů je možné doplnit i aplikace třetích stran.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 241
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2018 v 13:38
Děkuji za odpověď.
Na Vault jsem se ptal, protože v instalaci PrDS je jako samostaná položka. Při tomto dělení bych čekal, že bude samostatnou instalaci s možností volby jednotlivých add-in (včetně MS Office). Jako když u instalce 3D myši volím, pro které programy použiju doplněk. Možná se pletu, ale mám pocit, že u starších instalací Suitů to tak i bylo.
U programů třetích stran jsem měl na mysli SW nutný pro chod Autodesk aplikací - například DirectX, NET atd. Ty se sice neinstalují opakovaně, ale musí se stáhnout a rozmístit s každým programem zvlášť. Jak zrovna koukám, v rozmístění verze 2018 zabírají 1,66 GB. To je srovnatelné s velikostí rozmístění pro Nastran In-CAD, které má 1,84 GB.
Tak si říkám, že i tohle by mohl Autodesk pořešit.
Mašek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17481
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2018 v 17:36
Vault (add-in) je konfigurovatelná položka u každého instalačního programu. Explorer je zvlášť. Je pravda, že ty nutné systémové komponenty (to nejsou "3rd party") zvětšují celkovou sumarizovanou velikost instalace, ale jsou tam potřebné. Ušetřit by se případně daly jedině při té společné instalaci kolekce, z deployment obrazu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3150
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2018 v 14:06
A další dotaz do této skupiny - aktuálně jsou některé součásti AEC Collection ve verzi 2019, některé ještě ve verzi 2018. Nechám vytvořit licenční soubor síťové verze - bude obsahovat správné licence pro jednotlivé produkty (tzn generátor správně rozlišuje aktuální stav licencí), nebo můžu očekávat problémy?
Zpět nahoru
Jiří Šeda Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 04.bře.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiří Šeda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2018 v 21:32
Obávám se, že nová COLLECTION 2019 ještě nebyla vydána, tudíž nelze generovat lic.soubor pro ní jako celek. Můžete ale získat lic.soubor pro konkrétní produkt z této sady. Až bude celá COLLECTION 2019 vydána jako celek, pak si vygenerujete nový lic.soubor pro celou COLLECTION 2019.
 
 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4939:VIPChyba 1606 při instalaci síťového AutoCADu.
Tip 10478:VIPJak do síťového rozmístění přidat další aplikace a opravy?
Tip 9723:VIPJak využít MSI instalace z EXE Service Packů?
Tip 4057:VIPSelhání instalace síťové verze AutoCADu 2005.
Tip 11331:Kde si mohu stáhnout Trial verze sad Autodesk Collection?
Tip 3873:Tichá síťová instalace (rozmístění) Volo View Express.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,000 sekund.