Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2671 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

iSoučást - automatická změna závitu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: iSoučást - automatická změna závitu
    Zasláno: 12.dub.2019 v 22:41
Zdravím,
jak prosím Vás udělat, když přepnu v tabulce iSoučásti na jinou součást kde se změní průměr, aby se automaticky změnila v tabulce i velikost závitu. Takhle to musím dělat ručně.
Děkuji

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 159
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2019 v 21:18
při vytváření iSoučásti je potřeba v editoru na kartě Závit vybrat vlastnosti/parametry závitu, aby se objevili jako sloupce v tabulce členů. Potom už jen v tabulce upravit/vybrat pro příslušného člena rodiny požadované parametry závitu.
Při změně člena dojde automaticky i ke změně závitu.
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2019 v 22:50
Dobrý den,
teď nevím, jestli si rozumíme.
Ano, ten sloupec mám a vím jak to na každém řádku ručně otrocky přepisovat. Já hledám řešení, aby ten inventor sám, podle průměru součásti vložil závit.
Ano, jak by mohl vědět jaký chci závit :-))). Předpokládám, že by se koukl na první součást, viděl, že je tam metrický a při založení nové iSoučásti v tabulce by si to Inventor již doplnit. Je mi jasné, že jsou různá stoupání, tak by vložil pro konkrétní závit, to standardní.

Asi si to představuji jak Alenka v říši divů :-)



Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 159
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2019 v 08:24
potom už mě napadá jestli by to nešlo pomocí iLogic volat příslušný list a řádek na listu v souboru Thread.xls (součást Inventoru, definuje závity).
S něčím takovým nemám zkušenost. Teoreticky by to mohlo fungovat, ale asi by se v součásti musel nastavit přesný průměr jak je v tabulce a iLogic by tuto hodnotu v tabulce našel a přiřadil by příslušný řádek jako specifikaci závitu.
Schůdnost tohoto řešení by mohl potvrdit/vyvrátit pan Navara nebo pan Michl (oba z CADStudia).
Jinak pokud se jedná pouze o přidávání člena rodiny tak v tom ručním přepsání problém nevidím.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2019 v 20:16

Jak píše issin. Jediný správný přístup je vyplnit sloupec se závitem pro každou variantu. Pak záleží na počtu řádků, ale pokud jich není moc (100 řádků není moc) tak bych doporučil maximálně nějakou výpomoc například pomocí Excelu. Pokud jich je hodně (1000+) tak už se dá začít uvažovat o nějakém makru. Napsat se to dá, ale je to docela pracné a ještě těžší je to odladit.

Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 501
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.dub.2019 v 06:41
Původně odeslal(a) bernardr bernardr napsal(a):

Dobrý den,
teď nevím, jestli si rozumíme.
Ano, ten sloupec mám a vím jak to na každém řádku ručně otrocky přepisovat. Já hledám řešení, aby ten inventor sám, podle průměru součásti vložil závit.
Ano, jak by mohl vědět jaký chci závit :-))). Předpokládám, že by se koukl na první součást, viděl, že je tam metrický a při založení nové iSoučásti v tabulce by si to Inventor již doplnit. Je mi jasné, že jsou různá stoupání, tak by vložil pro konkrétní závit, to standardní.

Asi si to představuji jak Alenka v říši divů :-)

Možná je nedorozumění ve zvýrazněné části. Pokudu iSoučásti přepíšete hodnoty závitu v tabulce, přepisujete je pouze jednou, v té tabulce. Při vlastním vložení součásti do sestavy již bude závit přiřazen právě podle tabulky.
Zdravím.
Radek

Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 4460:Parametrické potlačení prvků v iSoučásti.
Tip 10168:iSoučásti a iSestavy (iPart + iAssembly) - koncepce


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.