Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1816 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výpočet objemu výkopu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vladimir_Krenzel Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.kvě.2019
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimir_Krenzel Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výpočet objemu výkopu
    Zasláno: 06.kvě.2019 v 08:32
Dobrý deň, chcel by som poprosiť o radu.
Je možné v Revite medzi dvoma 3D modelmi urobiť rozdiel a tým určiť objem výkopu?
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3304
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2019 v 08:48
Možné je skoro cokoli, spíše by to chtělo upřesnit dotaz... Ten 3D model je hmota (Mass), obecný model (Generic model) nebo celý projekt? Nebo se má jednat o rozdíl mezi stávajícím (neupraveným) a novým (upraveným) terénem (Topography)? Nebo to je hmota nad i pod terénem a potřebujete ji rozříznout aktuálním terénem, abyste věděl, co je nad a co pod?
Zpět nahoru
Vladimir_Krenzel Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.kvě.2019
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimir_Krenzel Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2019 v 11:15
rozdiel medzi neupraveným a upraveným terénom, topografia
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3304
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2019 v 11:19
Zpět nahoru
Vladimir_Krenzel Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.kvě.2019
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimir_Krenzel Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2019 v 16:53
Mám dva rôzne modely orezané na rovnaký pôdorys, potreboval by som ich preložiť na seba a potom vypočítať objem medzi nimi? šlo by to?


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3304
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2019 v 17:20
Takhle asi ne, ale protože Revit počítá rozdíl mezi terénem ve fázích, tak by šlo udělat nějaký jednotný stávající terén, proti němu mít ty nové upravené podle modelů a pak takto nechat spočítat ty výkopy.
tzn. 1 - vytvořit ve stávající fázi terén stejných obrysů jako ten nový
2 - pomocí Graded Region vytvořit kopii do nové fáze.
3 - takto vzniklé terény upravit (překopírovat body terénu)
4 - pak by mělo jít zjistit výkopy.


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8006:VIPVýpočet a výkaz objemu výkopů a násypů v Revitu.
Tip 5203:Vyrovnaný objem výkop-násyp.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 8130:Modelování výkopů u kolmo vedených inženýrských sítí.
Tip 12092:Výkaz kubatur terénu v Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,264 sekund.