Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2076 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

iSoučást - sestava - zbytečné soubory

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jeniksedlacek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 32
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jeniksedlacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: iSoučást - sestava - zbytečné soubory
    Zasláno: 17.kvě.2019 v 08:29
Dobrý den,
prosím, je normální, že když si udělám iSoučást, kde mám nadefinované množství variant jediné součástky, že když potom vytvářím sestavu, tak se mi založí složka, která se jmenuje stejně jako název souboru s iSoučástí a do ní se vytváří samostatné IPT soubory těch rozměrových variant, které vkládám do sestavy z té iSoučásti?

Přijde mi to, že potom je zbytečné vytvářet iSoučást, když stejně se mi na disku hromadí soubory.
Nedá se to vypnout?

Děkuji
Honza
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1214
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2019 v 09:17
To není chyba, to je vlastnost. Inventor potřebuje samostatní ipt pro každou variantu. Jednodušší je to potom například při výměně jedné varianty za druhou. Toho, že byste měl méně souborů na disku nedosáhnete.
Zpět nahoru
jeniksedlacek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 32
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jeniksedlacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2019 v 12:57
Děkuji za pomoc.
Ty soubory, co si Inventor vytvoří při vkládání do sestavy mi jsou ale k ničemu, protože stejně jakoukoliv úpravu musím udělat ve zdrojovém souboru iPrvku. Obráceně to nefunguje, že bych upravil jeden soubor a Inventor by pochopil tok mých myšlenek :-) a doplnil by to  do iPrvku. Nebo se aspoň zeptal....
Třeba bych doplnil díru a on by ke všem ostatním variantám to nastavil jako vypnutou část,...
To je blbost.

Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 501
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.kvě.2019 v 07:34
Může se Vám to zdát jako blbost, ale mě se to zdá jako to nejlepší možné.
Mám / udělám jednu iSoučást a z ní se mi utvoří spusta variant. Ušetří mi to práci s kopírováním, tvorbou pořád dokola. Když potřebuji jiný rozměr, doplním. A kdž potřebuji udělat nějakou změnu, tak si prostě udělám kopii / novou iSoučást, kde mám potřebné změny. Nehrozí "rozhození" původních sestav.
 
Inventor totiž funguje tak, že sestava se odkazuje na konkrétní soubor dílce / podsestavy. Proto ty ipt soubory potřebuje (narozdíl od ACADu, sestava Inventoru ty entity podsestav nemá v sobě).
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7777:Neaktualizuje se výkres iSoučásti.
Tip 11531:VIPVelmi pomalá aktualizace modelu s iSestavou nebo iSoučástí (urychlení Inventoru)
Tip 10168:iSoučásti a iSestavy (iPart + iAssembly) - koncepce
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.