Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3065 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Automatická zmena mierky pre model

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.čvc.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2013
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Automatická zmena mierky pre model
    Zasláno: 21.zář.2019 v 16:52
Zdravím,
keď vložím do layout 3d objekt cez Base-From Model Space - viem nastaviť v tabuľke hodnotu, ktorá sa bude meniť podľa aktuálnej mierky zobrazovaného objektu?

Vopred ďakujem za odpoveď
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 257
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2019 v 10:46
Nikto nič?
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2017, AutoCad 2017
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2019 v 10:09
Zdravím,
napadl mě "fprop" z "fAREA", ale taky to neumí, nepozná ten "pohled-výkresu"... :-(
Select object: nesprávný typ argumentu: lentityp nil
 
Přes pole to taky nejde :-(
 
Ale jsou zde kluci šikovní, tak třeba by to zasloužilo update.
 
hezký pátek i víkend
 
 
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 10, 32GB, P4000, 2x27"
ACA 2017
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 257
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2019 v 10:11
Ďakujem za ochotu. 
Príjemný víkend prajem
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2017, AutoCad 2017
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2019 v 12:18
Zdravím,
tak to jde klasicky přes pole, jen se blbě chytá "typ pohledu" - "pohled výkresu" - nejde vidět.
Skáče tam reference bloku, protože toho vidíte.
Musíte klikat mimo, tak kde je (ale není vidět) hranice toho pohledu výkresu.
Když se trefíte, vyskočí nabídka obsahující "Uživatelské měřítko",
nastavíte formát "použít název měřítka".
 
a je to :-)
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 10, 32GB, P4000, 2x27"
ACA 2017
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 257
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2019 v 12:22
Fakt! Je to trošku o triafaní, ale dá sa to, hlavne keď to človek raz trafí, tak to nemusí meniť ručne :)
ĎAKUJEM!
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18504
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2019 v 12:23
Na to není třeba nic programovat - standardní příkaz TPOLE (FIELD) umí zobrazit hodnotu vlastnosti objektu "Standardní měřítko".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 257
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2019 v 12:36
To áno, len problém bol trafiť sa na konkrétnu časť objektu, aby dalo ponuku ktorú potrebujem a v ktorej je možnosť zobrazenia mierky
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12395:Jak popsat okno Výkresového pohledu aktuálním měřítkem a názvem modelu?
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 2984:Jak ve výkresu automaticky zobrazovat měřítko výřezu?
Tip 5499:Jak nastavit barvu pozadí pro Render?
Tip 5587:Automatické textové pole mi nezobrazuje aktuální hodnotu.
Tip 3739:K čemu slouží uživatelský účet ASPNET?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.