Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3295 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

VÝKRES - ZTRACENÁ CESTA K MODELU

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: VÝKRES - ZTRACENÁ CESTA K MODELU
    Zasláno: 23.zář.2019 v 13:55
Zdravím, při zkopírování výkresu a model z jednoho projektu do druhého ( V prostředí Windows, ne pomocí Vault) ztratí výkres návaznost na model. 

Je možné aby výkres při otvírání sám našel ve složce aktuálního projektu 3d model který se jmenuje stejně a ten použil. Dotaz na použitelný model by položil až v případě že by nenašel model co má název souboru stejný jako je on sám.

např:  .ipt : 94-00017.08.A      a     .idw 94-00017.08.A

Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2019 v 14:00
Kopírování souborů jinak, než pomocí Vaultu nebo DesignAssistant, vede zpravidla ke ztrátě těchto vazeb. Pokud chcete vazby zachovat, musíte použít jednu, nebo druhou variantu. Jinak musíte tu vazbu ručně opravit.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2019 v 14:34
ANO, to vím, ale dá se to nějak vyřešit? něco jako když ztratíš cestu k modelu tak se koukni v projektu jestli tam není stejně pojmenovaný .itp nebo .aim.  
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2019 v 14:50
Pokud se budeme bavit o tom, jestli je možné to vyřešit, tak ANO, je to možné. Ale jak se to dělá je opravdu vyšší dívčí a práce s referencemi mezi soubory patří k tomu nejsložitějšímu, co vás při programování v Inventoru může potkat. Dokumentované to je velmi sporadicky a má to svoje specifika.
Takže pokud tomu opravdu nechcete věnovat spoustu času s nejistým výsledkem, tak to berte tak, že pokud to Inventor nevyřeší sám, tak to nejde. Unhappy
Zpět nahoru
K.Pravda Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.led.2014
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K.Pravda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2019 v 15:32
Já bych rozhodně nechtěl aby to bralo naslepo soubory které s jmenují stejně. Už jsem viděl pár projektů, kde byly ty správné verze dílů v nějaké podsložce a ve složce sestavy byly zapomenuté verze zastaralé. To by nedělalo dobrotu. Projekt se má kopírovat správně a pak tohle není třeba řešit náhodným odhadováním.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4215:VIPJak vrátit/změnit polohu/ukotvit okno příkazového řádku AutoCADu?
Tip 3326:VIPJak nastavit ztracené sériové číslo do tiskárny HP LaserJet 2100/2200?
Tip 6906:VIPDva triky pro opravu rozpadlých šraf.
Tip 878:Jak přiřadit nové cesty připojených DWG výkresů?
Tip 594:Chybná cesta k obrázku?
Tip 3421:Jak snadno nahradit cesty xrefů či obrázků v sadě výkresů?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.