Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1650 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jak Inventor počítá rozměry (d3) závitů?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 67
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jak Inventor počítá rozměry (d3) závitů?
    Zasláno: 14.led.2020 v 16:26
Dobrý den,
jsem vcelku "rozhozen".
V inventoru (nyní pracuji v 2020) udělám závit.
Válec průměr 48.
Aplikuji funkci závit a nastavím ISO metrický profil (vyzkoušeny i jiné)
Velikost 48, označení 48×1,5
třída 6g

Udělám výkres a dám kótu, která mi ukáže u rozměru d3 - 46,2 (zvětším přesnost na více desetinných míst a je to 46,178).
Jenže v tabulkách je 46,160. 

Jak to tedy inventor počítá? Odkud bere hodnoty? 

PS. k čemu to potřebuji? Např. k Napsání CNC programu jak hluboko má nůž zajet...
Možná si řeknete skoro dvě setiny :-))) jde mi o principy.

Děkuji za pomoc.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18710
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2020 v 16:40
Velikost onoho šroubu dle ISO/ČSN 261 - viz https://www.cadforum.cz/cadforum/zavity.asp:

M48x1.51,547,96847,73246,99446,83446,34445,91046,37646,67647,02647,23848,00048,42946,5007,300
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 67
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2020 v 17:32
Dobrý den,
onu zmiňovanou normu mám. A nevím jak to s tím souvisí.
V této normě je pouze uveden jmenovitý průměr s roztečí.
Koukám i do další normy ISO 724 a jsem z toho ještě více zmaten.
Všude jiné rozměry. V tabulkách, v normě a na tom zaslaném odkazu. Jak to mám chápat?
I ta terminologie mě teď není jasná.
Děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2029:Jak do Inventoru přidat nové rozměry závitů (stoupání, průměr...)?
Tip 6401:Výběr stoupání závitu - nejmenší stoupání.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.