Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2549 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

DWG reference a změna polohy projektového bodu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: DWG reference a změna polohy projektového bodu
    Zasláno: 29.led.2020 v 10:08
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu. V Revitu 2019.2 jsem změnil výšku projektového bodu a jedna dwg reference mi uletěla opravdu hodně daleko, snad tak daleko, jak jen to Revit dokáže. Píšu jedna reference, protože další dvě zůstaly správně na svých místech. V projektu je definovaný souřadný systém Gauß-Krüger. Projektový počátek a interní bod Revit leží půdorysně na sobě. Zeměměřičský bod je na jiném místě a to z toho důvodu, že máme od architektů definovaný projektový bod, bohužel tenhle bod není pro všechny externí refenece se správnými (stejnými) GK souřadnicemi.

Otázky tedy zní: Proč nezůstane dwg na svém místě? A jak to případně zařídit, aby reference nemizely?

P.S. Ty dvě dwg reference, které neuletěly, byly importovány jak skrze GK souřadnicový systém, tak způsobem počátek k počátku, tedy bez použití GK systému.

Jestli tady už podobná diskuze proběhla, tak se omlouvám a nasměrujte mě na ní prosím.

Děkuji za všechny odpovědi.
Lukáš
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2020 v 12:42
Zkusil bych:
odpojit ustřelenou referenci a znovu ji připojit stejným způsobem, pokud sedne, tak ji zamknout a víc problém neřešit.
nebo porovnat jednotky v dwg pomocí _dwgunits, zkontrolovat zda jsou všechny dwg z autodesk produktů, zda tam není blok, který má svůj počátek někde daleko od své grafiky atd...
Těch důvodů je vícero, hlavně bych ale neměl připojené dwg přímo do rvt, ale přes další rvt model, tím se některé problémy s používanými dwg odfiltrují. Sice to vyžaduje pár minut práce navíc, ale nedělá to pak problémy v pracovním modelu.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2020 v 13:51
Děkuju za odpověď.

Myslím, že dwg bylo vytvořeno v Autodeskovém programu, lze to nějak zjistit? Soudím podle vzheldu.

Jednotky jsou rozdílné, ale myslím, že jsem je při vkládání definoval. Vložím znova a vyzkouším, zda to bude mít nějaký vliv.

Bloků je tam spousta, jsou to body pozemků, takže kružnice s výplní uložená jako blok. Je to výkres situace, takže grafika bodu může mít svůj počátek i pár kilometrů daleko.

Taková nepříjemnost s odpojováním a připojováním dwg je, že né vždy chci vidět všechny hladiny. Takže tam mám jakýsi svůj výběr, který se mi při odpojení ztratí. Jasně, můžu udělat kopii dwg a vymazat hladiny, které nechci. Asi lepší způsob neexistuje, že?

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 3634:Entity vloženého bloku či xrefu jsou posunuty oproti původní poloze.
Tip 7594:Editace bloku se neprojeví ve výkresu (u existujících referencí bloku).
Tip 4214:Přesunutí projektu Revitu v ose Z (např. k modelu terénu).
Tip 11421:VIPPosunuté nebo širší texty v DWG při úpravě vlastností ve Vaultu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.