Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2418 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Popisek natočený podle elementu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Popisek natočený podle elementu
    Zasláno: 22.dub.2020 v 15:43
Dobrý den,

pro popis kotev používáme rodinu popisu, ve které máme nastavené atributy pro popis kotvy jako je délka, úhel atd. Problém nastanel, když jsem chtěl, aby popis by natočený ve stejném úhlu jako kotva. V modelu byl popis nenatočitelný a v rodině popisu nešlo atribut spojit s nějakou kótou, která by jeho natočení zajistila. Přehlédli jsme něco, nebo je to opravdu tak a popisy (vkládané jako rodiny) jsou buď vertikálně nebo horizontálně zarovnané?

Děkuju za odpovědi.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2020 v 22:28
Záleží na kategorii rodiny, ne každá umožňuje natočení popisky společně s rodinou. Toto se každou verzí mění, teď v 2021 taky přidali nějaké kategorie. Zkuste help, tam možná ten seznam kategorií, které toto umožňují najdete.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2020 v 08:47
Ok, podívám se tam. Děkuju za odpověď.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.dub.2020 v 11:31
Tak nakonec se mi povedlo text natočit tak, že jsem zabalil společně s jednou čárou do skupiny. U čáry jsem nadefinoval úhel s parametrem a funguje to.

Pokud to není proti pravdilům, tak bych sem přidal i odkaz na yt video, kde jsem na tento návod narazil.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6036
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.kvě.2020 v 08:10
Seznam podporovaných kategorií, kde ta rotace ve verzi 2021 funguje najdete v helpu pod Rotate Tag with Component.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2020 v 07:33
Děkuju za odkaz, už jsem ho myslím viděl. Ještě to prověřím, ale myslím, že už jsem zkoušel tenhle parametr v tagu použít a nestalo se nic. Na dalších fórech jsem se dočetl, že to spoustě lidem taky nefungovalo a nahlašovali to Autodesku. Možná je to i tím prvkem, který popisuju, není to systémový prvek, ale firemně vytvořená rodina.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 4827:Natočení stavby podle okolí (terénu).
Tip 9997:Jak automaticky natočit výtisk z Revitu nebo jiné aplikace?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,142 sekund.