Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2276 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pohled jen do určité hloubky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pohled jen do určité hloubky
    Zasláno: 13.kvě.2020 v 16:00
Zdravim jen nějaký způsob jak udělat  pohledy ve vykrese aby clovek videl jen do urcite hloubky sestavy (třeba jen do půlky)? vim ze u řezu je tato možnost ale ten se mi moc nehodi spis bych to chtěl řešit jen pomocným pohledem .

 děkuji za pomoc
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 417
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 16:40
Částečný řez s definovanou hloubkou vám nevyhovuje?
Postup:
1. Výběr pohledu součásti
2. náčrt - libovolný tvar
3. částečný řez - možnost výběru Z bodu, Do otvoru, skrz součást
               - zadání hloubky
4. OK
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 16:49
to je opak toho co chci ale:( je nachci  videt co je  dal jen chci  co je videt treba do 5 cm hloubky. Způsob co je výše ukazuje co je vzadu to nechci. muselo by se to chovat jako průřez a ne jak řez
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 417
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 17:32
No dyť toto umí částečný řez. Náčrtem v pohledu definuji oblast která bude odstraněna a v dialogu částečného řezu definuji jak bude oblast odstraněna, tj. do konkrétní hloubky nebo do osy vybraného otvoru nebo pouze skrz konkrétní součást (např. pouze skrz kryt).
Pokud si stále nerozumíme zkuste dát konkrétnější příklad.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2020 v 10:12
Příklad je takový že stojíš před domem  a máš tam prosklená  skla a normálně krz ně vidíš.
Já ale potřebuji pohled který  zobrazi jen  věci pred okny ne co je v domě.

Výkres je pak  strasně matouci pokud v narysu vidim vse v celnám pohledu. Chci videt pouze co je od zacatku tělesa do hloubky X.  To co mi  navrhujes ty je opak ze je to jako  řez v dané hloubce.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 417
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2020 v 10:34
Tak teď už si asi rozumíme.
V prostředí výkresu je potřeba ve stromě najít příslušnou komponentu (sklo okna). Pravým tlačítkem myši vyvolat nabídku a najít "Průhledné"
Buď se okno zprůhlední nebo (je-li průhledné) zneprůhlední.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2020 v 18:51
No ale ja tam tyto roviny skla nemám všude,  Průhlednost znam. 
V podstatě jedine rešeni  co jsem udelal bylo rez který je umístený pred sestavou a urcena vzdálenost co lze videt na pohledu.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2020 v 10:46
Pokud není řezaná sestava přespříliš velká:
- ve výkresu vytvořit řez v rovině kam až chci dohlédnou, pak s výsledným řezem pracovat jako se základním pohledem, ze kterého lze požadované pohledy odvozovat (i když také nevím, proč by obyčejná hloubka řezu ve výkrese neměla stačit)
- vytvořit i lomený řez sestavy v modelu a ten pak použít jako základní pohled s reprezentací ve výkresu (teď ale již nevím, zda toto inventor vlastně také umí)

(Požadovaný cíl mi ale také nějak uniká)


Upravil rys-kt4 - 17.kvě.2020 v 10:53
JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 08:55
Cil je zprehlednit výkres. jendá se totiž o montovanou  konstrukci   o o obdelníkovém průřezu.
Z každe strany je jená  takže aby namontážníky  nemátl průmět  dílců z protější  strany pohledu.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 11:44
To je jenom akademie.
Nějaký náhled by nebyl??
JanB.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4005:Určení hloubky řezu Inventoru.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.