Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3041 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hromadná změna faktoru šířky a rozteče textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 111
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hromadná změna faktoru šířky a rozteče textu
    Zasláno: 22.čvc.2020 v 07:14
Ahoj,
prosím Vás, mám ve výkresu spoustu odkazů s textem, kde je faktor šířky a rozteče nastaveny na 0,7 a chtěl bych to hromadně změnit na 1,0.
Lze to nějak hromadně udělat, abych nemusel editovat každý odkaz zvlášť?
Děkuji, Lukáš.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2020 v 08:23
Určitě to půjde, minimálně nějakým makrem, ale o jakou entitu a hlavně o jakou vlastnost jde? (nejlépe jejím názvem v okně Vlastnosti)
Nejde jen o šířkový faktor fontu nastavený ve stylu písma?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 111
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2020 v 08:34

Připojené souborypdfuploads/40779/faktorsirky.pdf

Když rozkliknu textové pole a nebo Modkaz a chci editovat text, tak je tam nabídka pro FAKTOR ŠÍŘKY, ROZTEČ...
A právě ten faktor šířky a rozteč bych chtěl hromadně upravit.
Děkuji, L.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 349
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2020 v 12:07
Zdarvím.
Zkusil bych buď:
1. Vytvořit nový styl písma s požadovaným nastavením a požadované texty do něj převedl.
2. Vybrat texty a provést změnu ve vlastnostech. A pokud něco zapomenete, kopírovat vlastnosti.
Mašek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2020 v 12:12
Aha, ale tenhle faktor šířky není vlastností MOdkazu, ale vlastností jednotlivých vybraných částí toho odstavcového textu. Buď jej tedy změňte ve stylu písma, nebo - pokud je faktor šířky měněn individuálně uvnitř MTextu - odstraňte ony formátovací řídicí znaky (viz Unformat nebo MTextCF v sekci Download). 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čvc.2020 v 16:28
Snad pomůže. Formátuje to jen celé texty. Testováno zběžně. 
Vyžaduje StripMtext v5-0c


;; ACAD 2012+
;; Requires StripMtext v5-0c
;; Original https://www.theswamp.org/index.php?topic=31584.0 (free registration required)



(defun c:MtextsWidth ( / n s i e p)
  
  (if (and (or (load "StripMtext v5-0c")
       (prompt "\nError: This tool requires 'StripMtext v5-0c' routine loaded!"))
   (setq s (ssget "_:L" '((0 . "MTEXT,MULTILEADER"))))
   (setq n (getreal "\nSpeficy Mtext Width Factor: "))
   (StripMtext s "W")
   )
    (repeat (setq i (sslength s))
      (setq e (ssname s (setq i (1- i)))
    p (if (= "MTEXT" (cdr (assoc 0 (entget e))))
"Contents"
"MText/Contents"))
      (setpropertyvalue e p
(strcat "{\\W" (rtos n 2 2) ";" (vl-list->string (vl-remove 123 (vl-remove 125 (vl-string->list (getpropertyvalue e p))))) "}"))))
  (princ)
  )



(defun c:MtextsTracking ( / e s i e p)
  
  (if (and (or (load "StripMtext v5-0c")
       (prompt "\nError: This tool requires 'StripMtext v5-0c' routine loaded!"))
   (setq s (ssget "_:L" '((0 . "MTEXT,MULTILEADER"))))
   (setq n (getreal "\nSpecify Mtext Tracking: "))
   (StripMtext s "T")
   )
    (repeat (setq i (sslength s))
      (setq e (ssname s (setq i (1- i)))
    p (if (= "MTEXT" (cdr (assoc 0 (entget e))))
"Contents"
"MText/Contents"))
      (setpropertyvalue e p
(strcat "{\\T" (rtos n 2 2) ";" (vl-list->string (vl-remove 123 (vl-remove 125 (vl-string->list (getpropertyvalue e p))))) "}"))))
  (princ)
  )
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4374:Mohu upravit šířkový faktor textu v Revitu?
Tip 7187:Jak zvětšit odsazení textu MOdkazu od podtržení?
Tip 11421:VIPPosunuté nebo širší texty v DWG při úpravě vlastností ve Vaultu.
Tip 5098:VIPZměna rozteče bublin při pozicování.
Tip 4988:Přizpůsobení šířky textu v rozpisce AutoCADu Mechanical.
Tip 1246:Pomalé otevírání výkresů v prohlížeči Volo View.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.