Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2840 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vidělné neviditelné těleso na vykrese

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1495
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vidělné neviditelné těleso na vykrese
    Zasláno: 05.srp.2020 v 07:41
Dobrý  den jak muzu nastavit natvrdo neviditelnost podsestav ve vykrese? Mám  univerzlani  vykresy a pokud u jendoho dilce třeba upravim pole komponenet tak  ty nové dílce co vzniknou jso videt i kdyz  sestava v které se vyskytují  nema ji byt vubec viditelné.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 282
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2020 v 13:02
Podle toho co píšete, by měly pomoci Reprezentace pohledu.
Vytvořit Reprezentaci pohledu v sestavě (např. Pohled1)
Na existujícím výkrese pak zvolte "Použít reprezentaci návrhu" a zapněte asociativitu.
Pokud pohled vytváříte, zrovna zvolte onu Reprezentaci návrhu a zapněte "asociativní" (ikonka řetízku)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1495
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2020 v 11:05
No to vim ale ja pokud mam prece v pohledu nastavenou  ze podsestava je neviditelná ve stromu  v idw   tak proc vidim na vykrese nejakou jeho sučást?to je spis chyba inventoru ne?   
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 282
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2020 v 12:04
zda to chyba je či není, to je asi na diskusi. V tomto případě je to spíše vlastnost. Autodesk se rozhodl, že nově přidané součásti budou viditelné. Pokud chcete zachovat asociativitu, prostě ji zapněte. 
Na druhou stranu, pokud jste přesvědčen, že je to chyba, doporučuji doplnit na Inventor Ideas, který je k tomu určen. Pokud bude mít váš požadavek dostatek hlasů jiných uživatelů a nebude to mít vliv na funkčnost jiné části Inventoru, je pravděpodobné, že to Autodesk změní. 


Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.srp.2020 v 10:46
Něco jako vlastnosti výskytu Inventor asi nemá, to už nevím - (lze nastavit chování/zobrazení dílů a podsestav v nadřazené sestavě a ve výkresech)

V opačném případě bych si pomohl tak, že podsestavy které nechci zobrazit označím jako referenční, nepostačí li vám pohledové reprezentace.
Tedy v případě, že ve výkresu reference nezobrazujete! To ale u vaší automatizace asi nehrozí.
Pak se mi nezobrazí ani nové díly.
Navíc zapnutí/vypnutí reference lze dobře obsloužit iLogicem.
Práci s referencemi není nutné opomíjet.

Jinak pochopit váš požadavek dá občas práci...... Big smile
JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1495
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2020 v 10:51
Referenci nelze použít.  Jedná se o sestavy z kterych pak  exportuji kusovníky a pokud dam referencí tak  se mi  dilce neobjeví v kusovnících:( Vysvětlím přesně o co jde na daném příkladu.   Mám sestavu kompletního vytahu a v řezech chci ukazat montérům jak bude vše sestaveno  bez zbytečnách  věcí co v pohledech nepotrebuji. V pohledech vypínám viditelnost jednotlivých podsestavy aby byl výkres prehledný.  Je právě problém ten že pokud vypnu viditelnost podsestavy tak po upravě podsestavy doplnění komponenty  se právě ta komponenta objevi v pohledu i  kdyz nadřazená  sestava ma atribut nebyt vidět v daném pohledu.  

Upravil maiklss - 09.srp.2020 v 11:11
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 324
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2020 v 16:57
Hmm, toto Solid Edge bohužel na rozdíl od Inventoru umí velmi dobře. Má v těle naprosto vynikající správu dat.
To ale není důvod měnit CAD!
Pakliže zbývají pouze pohledové reprezentace, bude tedy problém v jejich aktualizaci.
Je li to tedy potřebné, bude asi lepší než čekat na reakci Autodesku, vyzkoušet aktualizaci pohledových reprezentací jednotlivě před uložením, nebo před tiskem např. pomocí iLogicu. Je to mocný nástroj.
Myslím že si s ním docela tykáte i když to jednoduše nevypadá. Možnosti toto zprogramovat musí existovat.
Tuto zkušenost k automatizaci postrádám, aktualizace pohledových reprezentací šlo zvládat jakž takž obstojně i růčo.
Zde bylo ale správně řečeno, je to vlastnost Inventoru obecně nevadící. Vše lze ale nějak obejít.
Případný úspěch by mne docela zajímal.
JanB.
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 282
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2020 v 18:16
Od toho co potřebujete jsou právě reprezentace pohledu. Zapněte asociativitu s výkresovým pohledem, bude to fungovat přesně tak, jak potřebujete.


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.