Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Výběr plotru |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
frky258
Nováček Přihlášen: 04.říj.2016 Lokalita: Czech Republic Používám: Cadkon MEP 2023 Stav: Offline Bodů: 4 |
Téma: Výběr plotru Zasláno: 12.pro.2022 v 18:02 |
Ahoj všichni,
zvažuji nákup plotru, ale rozhoduji se jaký vybrat. Projektuji kompletní TZB a u rozměru A1 vím, že by se mi zaplatil hned, na něho je výkresů pravidelně spousty, na A0 už je to vyjímečnější a tolik výkresů se nesejde, tak nevím jestli by se mi vyplatil, hlavně kvůli ceně, která je téměř dvojnásobná. Každopádně se rozhoduji mezi výrobci HP a Canon. S HP, konkrétně model DJ T630 již mám zkušenosti, ale přijde mi, že při náročnějším tisku moc dlouho načítal data a barevné cartridge jsou jen o velikosti 29ml s cenou kolem 700,- Kč. Nicméně výměna tiskové hlavy je kolem 5.100,- originál. Canon má v tomto hlavu dražší, cca 9600,- , ale cartridge mají objem 130ml a stojí cca 1500,-, což se oproti HP daleko více vyplatí. Otázka je tedy jestli radši A0 nebo stačí A1 a větší výkresy nechat tisknout v copycentru, kde ale nejsem schopen řešit tisk obratem a druhá otázka zda HP nebo Canon. Má někdo reálné zkušenosti a uměl by poradit? Díky moc.
|
|
Machacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
Zasláno: 12.pro.2022 v 18:07 |
Aktuálně mám T120 A1 ... další plotr bude určitě A0 a od HP ...
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
frky258
Nováček Přihlášen: 04.říj.2016 Lokalita: Czech Republic Používám: Cadkon MEP 2023 Stav: Offline Bodů: 4 |
Zasláno: 14.pro.2022 v 11:45 |
A proč jste rozhodnutý pro HP? Zvažuji také A0, ale stále nevím zda HP nebo Canon.
|
|
Machacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
Zasláno: 14.pro.2022 v 11:54 |
Dlouhodobé dobré zkušenosti. Když jsem byl ještě zaměstnanec, tak jsme tam za celou dobu postupně pořizovali novější modely od HP a nikdy nebyl problém. Teď jsem na volné noze a před lety v začátku s ohledem na cenu pořídil T120. V provozu je cca 4 roky a měnil jsem tam jenom vozejk s nožem, který se strhnul, když se tam kousnul papír. Stálo to pár korun. Inkousty kupuju originál HP a výdrž je dobrá. Tisknu výkresy elektro slaboproud v barvě. Většinou se dokážu poskládat na A1 s prodloužením, ale občas by se hodila i ta A0. Papír používám šíře 594mm, abych výkresy nemusel ořezávat. Jenom to z plotru vypadne a poskládá se to. Při výběru jsem tenkrát myslím, taky zvažoval ten Canon, ale zůstal jsem věrný HP.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
frky258
Zasláno: 14.pro.2022 v 12:12 |
Tak to mám teď uplně stejně. V zaměstnání jsme používali HP T630 A0 a teď v začátcích podnikání zvažuji rovnou A0. Tisknu vzduchotechniku a vytápění kde se častokrát A0 hodí. Byl mi teď doporučován Canon, ale s HP jsem měl dobré zkušenosti, tak jsem ho zavrhovat nechtěl.
|
|
JKortus
Diskutér Přihlášen: 12.lis.2019 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Fusion Stav: Offline Bodů: 49 |
Zasláno: 15.pro.2022 v 17:16 |
Taky mám dobrou zkušenost s HP. Známý má Canon a dost často se mu divně chovají drivery ve Windows. Jinak ale taky funguje dobře. Co se týče spotřeby, viděl jsem porovnání, že na stejný výkres má Canon větší objem spotřebovaného inkoustu, takže ta kapacita hlav sama o sobě možná není úplně směrodatná.
|
|
MILKA
CAD/BIM manager Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
Zasláno: 19.pro.2022 v 13:09 |
Zdravím, nyní máme Canon ipf610, výdrž hlavy 2roky (měněno 2x se stejným intervalem) cca 9k, tisk tipuji tak na 6listů/den. Předtím jsme měli HPdj500 a ta makala bez závad spousty let. Spočítejte si náklady na stroj a spotřebák. Osobně bych šel do HP, ale každy model na tom bude asi jinak.
|
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,778 sekund.