Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3756 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

PŘEDEPSANÁ HMOTNOST V OC

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: PŘEDEPSANÁ HMOTNOST V OC
    Zasláno: 04.led.2018 v 09:11
Zdraví, jde již do publikované součásti do OC vložit sloupec Hmotnost, tak aby tento sloupec řídil Fyzikální vlastnost Hmotnost v díle? budu rád když mi poradíte jak to udělat. 
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2018 v 09:56
Dobrý den,

Přidávat sloupce do tabulky součásti v Obsahovém centrum lze, ale pro hmotnost toto není potřeba. Stačí, když budete mít v tabulce součásti v Obsahovém centru definovaný materiál.
Pokud tuto součást vložíte do sestavy, tak se hmotnost této součásti spočítá podle materiálu automaticky.
Lubomír Polesný

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2018 v 10:52
Tady se ale zřejmě jedná o případ, kdy je model z obsahového centra zjednodušen, a vypočítaná hmotnost neodpovídá skutečnosti.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2018 v 11:00
Děkuji za odpověď, ale tento postup nelze použít. Vložil jsem si do OC odvozený a zjednodušený  model sestavy, který má vyplněná prázdná místa. Proto mám cca 2,5x větší objem než je v zkutečnosti a po určení příslušného materiálu mi inventor automaticky spočítá 2,5x větší váhu. Když budu mít tento model přímo v projektu a ne v OC, tak mu jednoduše v ivlatnostech změním hmotnost na ručně předepsanou a je to.

Jediný co mě napadá jak tohle vyřešit je: přepočítat objem na požadovanou váhu a tím získám hustotu, pro kterou vytvořím nový materiál který tomuto dílu přiřadím. Přijde mi to ale dost krkolomný.

Proto bych radši měl příslušný sloupec který bude namapovaný na Fyzikální vlastnost Hmotnost a v tom bych to přepsal.   
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2018 v 11:34
Dobrý den,

to by šlo myslím také zařídit.

Vytvořte v tabulce součásti v Obsahovém centru uživatelský sloupec např. "Hmotnost". Zde zadejte, jakou hmotnost mají mít jednotlivé varianty součásti. Tento sloupec namapujte na uživatelskou vlastnost např. "Hmotnost".
Dále otevřete tuto součást z Obsahového centra (Soubor -> Otevřít -> Otevřít z Obsahového centra) jako běžný. V součásti vytvořte toto pravidlo iLogicu:

iProperties.Mass = iProperties.Value("Custom", "Hmotnost")

a toto pravidlo nastavte, aby se spouštělo před uložením dokumentu.

Soubor uložte a zavřete. V Editoru Obsahového centra si zobrazte pouze uživatelskou knihovnu, klikněte pravým tlačítkem na normu této součásti a zvolte volbu "Nahradit šablonu rodiny". Vyberte uloženou součást.

Pokud do sestavy vložíte jako standard tuto součást, hmotnost součásti bude přepsána.


Upravil Lubomír Polesný - 04.led.2018 v 11:41
Lubomír Polesný

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2018 v 14:08
děkuji za radu už mi to funguje.
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11745:Jak do publikované součásti v OC vložit sloupec Hmotnost a řídit jím Hmotnost v součásti?
Tip 10813:VIPVlastnosti: Hodnoty nevyjadřují uživatelem předepsanou hmotu nebo objem - příčiny a rizika
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.