Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 435 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Šipka kóty na jiné vrstvě než kóta

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
razd Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.zář.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD LT 2016, 2017, 2018
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace razd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Šipka kóty na jiné vrstvě než kóta
    Zasláno: 23.říj.2018 v 10:57
Dobrý den.
 
Prosím, poraďte mi jak sjednotit kótu do jedné vrstvy.
 
Šipku kóty mám na jiné vrstvě než vlastní kótu. Když vyberu kótu (např. za text nebo i za šipku), tak to ukazuje na správnou hladinu kde by kóta měla být. Když vypnu hladinu kóty tak mi kóta zmizí celá, ale když vypnu hladinu, ve které vím, že jsou šipky, tak šipky zmizí a zbytek kóty zůstane na místě (vynášecí čáry, texty atd.).
 
Hledal jsem v nastavení kótovacího stylu, ale tam jsem si ničeho nevšiml.
 
Děkuji za rady ...
D.Ráž
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2018 v 11:08
Pravděpodobně šipky u těchto kót jsou uživatelské a v bloku mají čáry jinou hladinu než nulu. Stačí tedy blok se šipkou předefinovat.
Zpět nahoru
razd Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.zář.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD LT 2016, 2017, 2018
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace razd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2018 v 12:30
"Šipka" je ve stylu kótování nadefinovaná jako "Sklopená". Tak by měla být standardní definicí nikoli uživatelskou, kde by mohl být problém s blokem nakresleným na jiné hladině než 0. Viz. připojený soubor:
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1551/Styl_kotovani.jpg

 
Zajímavé je, že když se styl šipky ve vlastnostech kóty (nikoli v definici stylu kótování) změní na jinou hodnotu, tak pak "šipka" koresponduje s hladinou ve které je kóta nakreslena. Ve chvíli kdy vrátím atribut šipky na "Sklopená" tak je značka "šipky" opět na špatné hladině :-(
 
Díky za další rady a nápovědy ...
D.Ráž
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2018 v 12:44
No já bych jednu tu špatnou kotu zkopíroval a rozbil, a v editoru bloků bych opravil blok kterým je ta šipka reprezentovaná. napr _obluque?
Zpět nahoru
razd Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.zář.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD LT 2016, 2017, 2018
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace razd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2018 v 13:03
Můžeš to, prosím, zkusit?
 

Připojené souborydwguploads/1551/cadforum_01.dwg
 
Díky ... ;-)
D.Ráž
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2018 v 13:03
U značky _oblique jsem se dříve setkával, že byla v jiné hladině. Nevím, jestli to byla chyba v definici AutoCADu nebo byl výkres vytvořen v jiném programu. Nejlepší bude se podívat v editoru bloků na definici značky.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2018 v 13:18
Původně odeslal(a) razd razd napsal(a):

Můžeš to, prosím, zkusit?
 

Připojené souborydwguploads/1551/cadforum_01.dwg
 
Díky ... ;-)

Ok, jak jsem psal, tak udělal. Funguje. Nahrál jsem vám to. 

https://autode.sk/2PM8REk
Zpět nahoru
razd Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.zář.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD LT 2016, 2017, 2018
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace razd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2018 v 13:19
Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

Původně odeslal(a) razd razd napsal(a):

Můžeš to, prosím, zkusit?
 

Připojené souborydwguploads/1551/cadforum_01.dwg
 
Díky ... ;-)

Ok, jak jsem psal, tak udělal. Funguje. Nahrál jsem vám to. 

https://autode.sk/2PM8REk
 
Díky!!!
 
Kolega sledoval diskusi a mezitím na to také přišel :-)
D.Ráž
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2889:VIPŠipky kót se nevytisknou nebo tisknou nevyplněné.
Tip 4578:Snadné převrácení šipky kóty.
Tip 961:VIPText ve výkresu nebo kóty jsou po editaci najednou tištěny tence (tenčeji než jiné).
Tip 9573:Jak hromadně převrátit šipky (dovnitř/ven) vybraných kót?
Tip 9152:Kótovací šipky nebo jiné části kót se nevytisknou.
Tip 1359:Jak natočit text kóty v jiném úhlu než je kótovací čára?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.