Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2471 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Terén

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bielko Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 07.lis.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad, Revit 2011
Stav: Offline
Bodů: 489
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bielko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Terén
    Zasláno: 02.lis.2018 v 08:08
Prosím Vás, mám od geodéta v dwg polohopis a výškopis pozemku v katastrálnej mape.  
Ten som si do Revitu vložil cez "Link CAD". Následne som si pomocou textového súboru vygeneroval v Revite terén. Len ten terén mi nevložilo presne nad vložený polohopis dwg. Ako je možné vygenerovať ten terén presne nad vložené dwg
Ďakujem. 

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2018 v 10:02
Aby vám to sedělo nad sebou, tak si musíte z toho dwg převzít sdílené souřadnice. A i pak s tím mohou být občas problémy. Ale sjednotit souřadnice je základ .
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 400
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2018 v 10:17
Přeji příjemný den
Je možné terén v revitu nějak donutit, aby měl lomové čáry tam, kde se nachází podle podkladu zaměření. Revit si "vyrobí" nějakou síť, která tyto lomy plně ignoruje. Přiblížit se k podkladu pak vyřaduje vkládání nových bodů, což je otrava a stějně to nevede k dobrým výsledkům.
Děkuji Jan Kosík
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17648
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2018 v 17:29
Povinné spojnice Revit neumí, můžete ale načíst detailní DMT např. z Civil 3D.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2018 v 22:45
Dobrý den,

mám otázku ohledně sdílených souřadnic. Koukal jsem na video s postupem, ale narazil jsem na zásadní problém. Když připojím jakýkoliv soubor (Revit, Cad), tak mi potom nelze označit. Zvláštní je, že vložené soubory jdou označit normálně. Zkoušel jsem i jiný typ souboru i šablonu projektu, ale pořád se připojený soubor nedá označit.

Díky za pomoc

 M
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5921
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2018 v 06:13
Dobrý den,

pravděpodobně je to způsobeno tím, že se soubor připnul (zapinoval) a Vy máte zakázán výběr připojených prvků, viz sada malých ikonek v pravém dolním rohu okna Revitu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/RVT_Vybery_upr.png


PepaR
Zpět nahoru
bielko Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 07.lis.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad, Revit 2011
Stav: Offline
Bodů: 489
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bielko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2018 v 09:50
Ďakujem že ste sa pridali k danej téme, všetkým ďakujem za odpovede. 
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2018 v 16:27

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 49946/model.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 49946/model_2.jpg

Dobrý den,

díky za odpověď, teď už s výběrem není problém. Ale bohužel po označení nejde pořád sdílet souřadnice - v tabulce vlastností se neobjeví - viz obrázek. A řeším ještě další komplikaci. Když zadávám terén s hodnotou např. 0, tak mi výškové nesedí na projektovou nulu. Projektový a zeměměřičský počátek mám nastavený na stejnou hodnotu (zde O), ale terén se chová výškově úplně rozdílně (při zadání bodu hodnotou 0 - se objeví ve výšce + 780 - viz. příloha. Nevíte jak tyto výšky spárovat, tak aby hodnota při zadávání terénu seděla na projektové výšky. Omlouvám se předem, ale jsem už z toho terénu úplně zoufalej.

Díky 

M
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: Včera v 08:36
Je divné, že máte projektový i survey bod v 0,0,0 - projektový určuje vzdálenost modelu od survey bodu, a tedy by měl mít hodnoty (JTSK? nebo jiných místních souřadnic) rozdílné od survey bodu - moho být graficky na stejném místě, ale jejich hodnoty se liší. 
Můj vyzkoušený postup - mám základní obrys domu, připojím si dwg nebo jiný už nasdílený revit se stiuací, srovnám si situaci tak, aby mi seděla s domem (posun, natočení), převezmu souřadnice z dwg do revitu, v řezu/pohledu nastavím pro 1NP (+-0,00) hodnotu v ose Z (reálná výška), načtu terén (ten by měl sedět v X,Y), posunu v řezu/pohledu terén v ose Z právě o hodnotu, která mi definuje výšku v +-0,00, tím se mi terén srovná s nulou modelu. Vynášení dalších bodů v terénu - tam si snad jen dát pozor, zda nevkládáte body relativně k terénu, ale v absolutních výškách.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.