Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1629 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přiřazení atributů dle předem připraveného pole

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
herrtoll Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace herrtoll Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přiřazení atributů dle předem připraveného pole
    Zasláno: 08.úno.2019 v 09:31
Dobrý den
Existuje nějaký postup jak bloku přiřadit automaticky parametr/atribut podle předem připraveného pole?
Tzn po přesunutí kruhu do jiné pozice by se bloku přiřadila/změnila jeho adresa/atribut na jinou hodnotu adresy A-BC. Lze si představit jako umístění jističe v rozvaděči s jedinečnou adresou.



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 79554/dotaz_2019-02-08_09-21-31.PNG


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2019 v 09:35
Můžete to popsat podrobněji? Jak vznikne ten vztah "adresy"? Jen polohou uvnitř nějakého obdélníka? To by asi bylo obtížné.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
herrtoll Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace herrtoll Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2019 v 09:45
Ano jen polohou, s tím, že ten "obdélník" si sebou nese atribut/blok který předá vloženému bloku na správnou pozici v adrese.  ABC 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2019 v 10:43
Principielně jde udělat nástroj "nastav hodnotu atributu dle jiného atributu či jiné vlastnosti", ale to navázání vztahu "aktuální polohou uvnitř obdélníka" si moc neumím představit funkcemi CADu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2019 v 11:48
Pochopil jsem to správně? Ukázka reaktoru:
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/dropme.gif

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
herrtoll Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace herrtoll Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2019 v 12:09
To vypadá  perfektně. Mě konkretně jde o třífázové adresování. Mám nějaký rám (A), v něm nějaké patro (B) a v patře nějaký prvek (C). Tím má každý prvek jedinečnou adresu. Místo písmen jsou samozřejmě čísla. Z důvodu umístění více prvků je každá adresa dvojciferná- teda např 01-0302 nebo vedlejší prvek 01-0303. Myslíte, že by to bylo možné? Popřípadě vytvořit jakousi neviditelnou šachovnici kdy by každé pole mělo chtěnou jedinečnou adresu/jméno a použít stejný postup jaká je ve vaší ukázce.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2019 v 12:31
Tohle byl zatím jen test proveditelnosti. To by chtělo asi nějakou větší analýzu - jednak kde se berou ty bloky vkládaných prvků (kvůli nutnosti k nim připojit reaktor), jestli ty "buňky šachovnice" jsou tvořeny skutečně nějakým obrysovými bloky (objekty) nebo zda je spíš adresovat pevnými souřadnicemi (od-do). Ozvěte se prosím na Helpdesk nebo na info@cadstudio.cz.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
herrtoll Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace herrtoll Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2019 v 08:31
Mohl bych Vás poprosit o stručný popis jak toto v cadu vytvořit? Jaké funkce a příkazy jsou použity? Psal jsem na info@cadstudio.cz - zatím bez odpovědi.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.úno.2019 v 09:28
Konkrétně ta ukázka je dělaná přes tzv. reaktory - je to v LISPu už trochu "vyšší dívčí", takže pokud nemáte zkušenost s LISP programováním, asi nemá smysl se do toho pouštět samostatně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
herrtoll Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace herrtoll Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2019 v 09:40
Dobrý den. Nešel by tento problém řešit jinak? např. mít nějaký pojmenovaný bod - po přichycení bloku k tomuto bodu by atribut bloku(pole) zobrazil jeho jméno?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2019 v 10:04
To je principiálně jedno - sám AutoCAD (holý) neřeší žádnou "vazbu na objekt", takže se to stejně mí programovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9813:Export textů z DWG výkresu do Excelu.
Tip 4731:Snadný převod všech barev entit na DleHlad.
Tip 9487:Jak vytvořit automatickou popisku ze sady vlastností?
Tip 11728:Výběr objektů dle měřítka anotací (poznámek).
Tip 11096:VIPNepravidelné pole dílů s asociativní aktualizací dle skeletonu.
Tip 2984:Jak ve výkresu automaticky zobrazovat měřítko výřezu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.