Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4144 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Geometrický střed - uchopení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 299
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Geometrický střed - uchopení
    Zasláno: 04.čvc.2019 v 16:30
Nějaký nápad proč by se měl uchopovací bod geometrický střed nacházet mimo nakreslený obdélník.
Nakresleno příkazem ODB a v Cad2020.
Jediné co napadá mě je to, že si Cad2020 prostě neporadí s tím, že je kresba na hodně velkých záporných souřadnicích.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 812/ScreenShot_20190704_162255.png

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čvc.2019 v 18:09
Může to být souřadnicemi, může to být vnesením nějakých nestandardností z non-DWG aplikací, popř. nakloněným UCS.

Pro zajímavost, když střed spočítáte "ručně", je správně? Pro "ruční" stanovení středu můžete použít LISP funkci GeomC (lze přidat do menu osnap):

(defun C:GeomC ( / acdoc acspc acsel obj reg pt)
 (vl-load-com)
 (setq acdoc (vla-get-ActiveDocument (vlax-get-acad-object))
       acspc (vlax-get-property acdoc (if (= 1 (getvar 'CVPORT)) 'Paperspace 'Modelspace))
 )
 (if (ssget "+.:E:S")
   (progn
     (vlax-for obj (setq acsel (vla-get-ActiveSelectionSet acdoc))
       (setq pt(trans (vlax-get (setq reg (car (vlax-invoke acspc 'AddRegion (list obj)))) 'Centroid) 1 0))
       (vla-delete reg)
     )
     (vla-delete acsel)
   )
 )
 pt
)
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 299
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čvc.2019 v 18:33
Nespočítá ho to správně.

S.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1376
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2019 v 14:58
No kdyby jste postnul vykres určitě by se nad ním přemýšlelo lépe.
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2020
Stav: Offline
Bodů: 299
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2019 v 17:25

Připojené souborydwguploads/812/001.dwg

Zde je.

S.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1376
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2019 v 20:07
Tak to vypadá, že s těmi vysokými souřadnicemi je to nevyřešený problém od vzniku funkce (acad 2016?).

Když z toho uděláte blok s blízkými souřadnicemi, tak to spočítá dobře.
Stejně tak ta utilita...Zkuste: line non 'geomc...

Co teda nefunguje je přiblížení souřadnic jen UCS.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10248:Uchopovací mód Geometrický střed v AutoCADu 2016.
Tip 6819:Jak nakreslit bod těžiště?
Tip 702:Jak použít uchopení na střed obdélníka?
Tip 90:Vkládání součástí nikoliv geometrickým středem, ale bodem 0,0,0 externího souboru.
Tip 9785:3D uchopení na plochy v mračnu bodů.
Tip 3660:Jak uchopit bod ležící uprostřed mezi dvěma body?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,609 sekund.