Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2979 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AcMAp a data

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
J.P. Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD MAP 2011
Stav: Offline
Bodů: 140
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace J.P. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AcMAp a data
    Zasláno: 20.zář.2019 v 07:19
Dobrý den,

Velice často používám datové spojení do databází access. Spojení ve WIN 7 32bit naprosto spolehlivě funguje tímto způsobem: přetažení souboru *.mdb do „Podokno Úlohy / průzkumník mapy/zdroje dat“ 

Nové PC s OS: WIN 10 CZ prof. 64 bit+ Office prof 2019 CZ 64 bit.

Nainstaloval jsem ACMAP 2011 CZ 64 bit (mám licenci). I přes upozornění na diskuzním foru funguje.

Ale narazil jsem na následující problém: při pokusu o přetažení souboru *.mdb do „Podokno Úlohy / průzkumník mapy/zdroje dat“  vyběhne dialogové okno Varováni: „Neplatný formát souboru pracovní plochy….(cesta a název souboru)“

Protože jsem byl upozorněn, že mi ACMAP 2011 nebude v prostředí chodit, zvažoval jsem přechod na vyšší verzi.

Nainstaloval jsem   ACMap 2020-CZ  64 bit zkušení 30 denní verze.  

Zde jsem cíleně provedl pokus o přetažení souboru *.mdb do „Podokno Úlohy / průzkumník mapy/zdroje dat“  vyběhne dialogové okno Varováni: „Neplatný formát souboru pracovní plochy….(cesta a název souboru)“

Kde je prosím chyba?

Děkuji

J.P.
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1555
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2019 v 10:47
Dobrý den,
nemám nainstalovaný Access, abych to mohl prověřit, ale zkuste nejdříve přeuložit do starší verze mdb. Ale spíš bych byl pro připravit si ve Windows v ODBC zdrojích (64bit) link k tomu souboru a pak ho přes Mapconnect připojit jako ODBC.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 18504
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2019 v 13:45
Jste si jist, že máte 64bitové Office? Problém může být způsoben buď 32bitovými Office, nebo neaktuálním ODBC driverem, nebo použitím Mapu v nekompatibilním operačním systému.
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6170:Tisk poloprůhledných vrstev a objektů v Civil 3D a Map 3D.
Tip 4312:VIPVýběr objektů dle obsahu připojených objektových dat.
Tip 12160:VIPJak vypnout opakovaný dialog "Shromažďování a používání dat"?
Tip 5907:VIPPřevod EED (XData) na objektová data a výkazy.
Tip 4655:VIPČasově závislé zobrazení mapových dat.
Tip 7374:VIPJak převést entity s připojenými daty z externí databáze na entity s objektovými daty?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.