Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2337 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit a dva jazyky v modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
KubenaL Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.říj.2017
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Revit 2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KubenaL Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit a dva jazyky v modelu
    Zasláno: 27.led.2020 v 20:08
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost nebo radu, jak nejlépe v modelu Revitu pracovat se dvěma jazyky - angličtina + čeština. Především názvy místností, základní poznámky název akce apod.
Předem děkuji za pomoc.

Zdravím
Libor Kubena
Zpět nahoru
martin.biras Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 07.říj.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD, Revit, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 83
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martin.biras Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2020 v 10:27
Dobrý deň,
na toto je viacero riešení,jedným z nich je pripraviť si v projekte ku danej kategorii ešte jeden zdielaný parameter do ktorého budete vkladať hodnoty alebo text v EN jazyku. napr. pri miestnostiach to môže byť Název_EN alebo niečo podobné, ktorý potom môžte samozrejme mapovať do popisky alebo vykazovať. 
Ak ste skúsenejší užívatel velmi doporučujem Dynamo, kde si viete pomocou skriptu prepojiť model s excelom - v xlsx si vytvorte databázu "používaných" slov v angličtine (testoval som preklad cca 250 slov)- kde skript nájde požadované slovo, k nemu priradený preklad v databáze (ak sa nachádza) a hodnotu sám vloží do pripraveného EN parametra za Vás.
Zpět nahoru
KubenaL Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.říj.2017
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Revit 2020
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KubenaL Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2020 v 11:19
Dobrý den,
děkuji za radu. Nejrychlejším řešením bude pro mě nový parametr. Využití dynama si ponechám až, jak bude projekt pokračovat.

LK

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10631:VIPJak porovnat rozdíly dvou verzí Revit projektu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.