Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4145 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

vazba plochy oblouku na kužel

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: vazba plochy oblouku na kužel
    Zasláno: 18.úno.2020 v 15:48
Dobrý den
v příloze zasílám sestavu v které si již několik dní nevím poradit s vazbou.
Principem je, aby tak, jak se bude držák posouvat po závitu, tak klouzala po tom kuželu ta oblá plocha čelisti.

Pokud někdo najde chvilku, prosím o pomoc.
Děkjuji

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94724/schema.png



Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 16:06
Přechodová vazba nefunguje?
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 16:11
:-)
funguje, já používala všechno možné jiné
děkuji
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 16:43
Dobrý den,
stále se s tím trápím. 
Když s tou rukojetí pohybuji, tak mi to hází tuto chybu. Vazby v příloze jsou minimální. 
A to tam chci nastavit meze, rotace ručky... a nemohu, když se nepohnu z místa.
Děkuji moc



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94724/100256.png



Připojené souboryraruploads/94724/Sestava.rar

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 17:17
Nemohu přílohu otevřít (je to RAR).
Jak zajišťujete pohyb po závitu, tedy to že se má posunout o Xmm na jedno otočení?
Pokud matici po závitu posunujete změnou hodnoty u vazby "Proti sobě"
potom by na přechodové vazbě neměl vznikat problém. Jedině, že by se vazba snažila držet povrchu i v místě velké geometrické změny. Takovou změnou může být přechod z kuželové části matice na její čelo.
Zkontrolujte, že se v žádné poloze plochy v přechodné vazbě nebudou chtít oddělit.
Zatím si to zkusím namodelovat. Pokud se bude dařit tak tu přidám nějaký řádek.
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 19:39
Dobrý den,
vkládám ve formátu ZIP.
Jelikož mi to hlásilo stále chyby, tak v příloze je pouhý pohyb bez otáčení. Jenom posun.
Děkuji moc 

Připojené souboryzipuploads/94724/sestava.zip
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 21:30
Tak jsem to zkusil namodelovat.
Vazba osy kuželu na osu závitu.
Vazba styčných ploch kuželu a kleštin přechodová.
Rovněž mi to dělá problémy. Bohužel nejsem schopen říct proč. Snad pánové z Cadstudia něco poradí.


Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2020 v 23:00
Dobrý večer,
děkuji moc za snahu. Vyčkám, jestli někdo neví.

Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1389
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2020 v 13:21
Zkusil jsem to s tou přechodovou vazbou a funguje to. Musel jsem doplnit ještě zaoblení k těm čelistem a přechodovou vazbu udělat jenom na jedné čelisti, tu druhou jsem vazbil pomocí symetrie.

Ale co se praktického využití takhle složitého modelu týče, tak je to minimálně sporné. Pokud nejde model zavazbit jednoduše, tak má tendenci se při následném použití v nadřízených sestavách rozpadat a udělá to víc škody, než užitku.
V praxi bych asi doporučil použít pár připravených polohových reprezentací Zavřeno/Otevřeno a to by bylo všechno. 


Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.bře.2020 v 14:49
nezkoumám, proč někdo potřebuje takto realistické chování modelu. Přišlo mi to jako hezký tréninkový model.
Styčnou plochu čelisti s kuželem mám rovněž zaoblenou (je to vidět na videu). Rovněž používám vazbu souměrnosti. I přesto, jak je vidět na videu, to dělá problém. Musím ovšem podotknout, že jen někdy (opět to lze odpozorovat na videu). Dokonce dochází i k "prolnutí" těles.
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2020 v 01:19
Dobrý den,
tak se v tom šťourám a měla bych pár otázek.
- nemohu příjít odkud kam jsou nastavené meze u vazby 14 (Max. 21 a min. 0)
  (když se snanžím dotáhnout do koncových bodů a změřit, nemohu nalézt ty hodnoty)
- proč jsou vytvořené meze u těch kolíků (má to nějaký vliv)

Je někde něco dobře popsané k polohovým reprezentacím jak tu o nich píšete, abych se dozvěděla co to je a jak se s tím pracuje? Prosím nejlépe v mateřštině :-)

PS. poměrně jste mě zaskočil, jak jste napsal poměrně složitý model... Já měla zato, že v inventoru se musí nechat udělat animace i motoru, celého stroje,...

Děkuji pěkně za pomoc

Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1389
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2020 v 08:27
To s těmi vazbami nevím, ty už v tom původním modelu byly a já jsem je neměnil. Jenom jsem doplnil zaoblení a vazby "Přechodová:1" a "Souměrnost:1".
Základy polohových reprezentací jsou docela dobře popsány v nápovědě k Inventoru Tady a Tady

Animace se dají dělat různě. Ale představa, že by se dal udělat model celého stroje tak, že ho zavazbíte, za jeden konec zatáhnete, a druhý se bude pohybovat, není příliš realistická. Problém je hlavně v tom, že s přibývajícími stupni volnosti se úloha stává příliš složitou a celý kinematický řetězec může mít víc než jedno řešení. Viz průmyslový robot, nebo iMike.
V některých případech se dá použít pohybová vazba, nebo výpočet vazeb přes parametry. To ale od začátku vyžaduje pečlivě promyšlený přístup, který často není příliš intuitivní.
A přechodová vazba patří k tomu nejsložitějšímu (na výpočet), co můžete zadat.







Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3196:Jak v Inventoru vytvořit šikmý kužel?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 4314:Rozvin kuželové plechové součásti v Inventoru.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.