Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.080.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.080.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Pivot point - střed otáčení náhledu na model |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Lukas Lepič
Zasloužilý člen Přihlášen: 04.led.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2023 Stav: Offline Bodů: 112 |
Téma: Pivot point - střed otáčení náhledu na model Zasláno: 10.bře.2020 v 15:23 |
Dobrý den, prohlédnul jsem nápovědu i spoustu stránek a nenšel řešení na to, jak zajistit, aby pivot point (neznám překlad používaný v ČR lokaci Revitu) byl určen pokaždé automaticky pod kurzorem myši. Představuju si to tak, že najedu bez klikání kurzorem na model a při stisknutí Shift+RightClick se na prvním povrchu, který protne paprsek kamera-kurzor, umístí pivot point. Způsob umisťování pivot pointu přes steering wheel mi přijde velmi neohrabané. Pokud taková funkce na umsťování pivot pointu neexistuje, rád bych se zeptal, jestli je možné takovou funkci naprogramovat, a jak obtížné by to bylo pro pro Revit začátečníka? Pro ilustraci mích programátorských schopností: jednoduché věci zvládnu naprogramovat v AutoLISPu jinak žádný jiný programovací jazyk neovládám. Zajímá mě, jestli má vůbec smysl se do toho pouštět. Předem díky za odpovědi.
Upravil Lukas Lepič - 10.bře.2020 v 15:31 |
|
Peter Jirat
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3940 |
Zasláno: 10.bře.2020 v 16:04 |
Když potřebuji natočit 3D pohled, tak si vyberu těleso a pak otáčím pohled kolem toho tělesa (tedy jeho středu). Asi je to Shift+RightClick, teď nevím, ale plně mi to stačí.
|
|
Lukas Lepič
Zasloužilý člen Přihlášen: 04.led.2014 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2023 Stav: Offline Bodů: 112 |
Zasláno: 10.bře.2020 v 16:22 |
Ano tuhle možnost znám a používám. Moje těleso má zhruba 50x100m a 35m na výšku. Takže centrum takového tělesa je při pohledu na jeho okraji docela daleko a celé se to točí na velkém poloměru. Asi se obejdu bez té mojí vytoužené funkcionality, jen mě zajímalo, jestli to třeba neexistuje. Mám dojem, že při mích výletech do 3D v Autocadu jsem si téhle funcke při rotaci pohledu všimnul. Programování mě zajímá a tohle mi přijde, jako zajímavý star do oblasti programování. Možná to není nejjednodušší, ale někde začít musím :D Měl byste případně nějaký tip na úvod do programování v Revitu?
|
|
Peter Jirat
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3940 |
Zasláno: 10.bře.2020 v 18:44 |
S Lispem si v Revitu moc nepomůžete, jedna cesta je C# nebo VB, druhá Dynamo. Na oboje najdete i online kurzy, SDK k příslušné verzi Revitu najdete ke stažení na webu Autodesku. Hodně se dá najít na webech typu https://thebuildingcoder.typepad.com/
|
|
Lukas Lepič
Zasláno: 11.bře.2020 v 10:48 |
Super, děkuju za tipy.
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,001 sekund.