Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3462 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inventor-barva čáry

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PavelSladek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.bře.2021
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PavelSladek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor-barva čáry
    Zasláno: 09.dub.2021 v 09:58
Dobrý den,

lze ve výkresu sestavy nastavit to, aby čáry na výkresu byly v černých barvách (což je výchozí nastavení), ale pouze jedna součást-model na výkresu byla třeba v barvě červené? Pokud se podívám do nastavení hladin, tak barvu čáry-viditelné lze nastavit pouze asi globálně pro celý výkres? Vím, že lze ručně vybrat čáru a změnit jí barvu, ale potřeboval bych ji kompletně hodit i do jiné hladiny. Zkoušel jsem i to hodit prvek do referenční součásti a tím změním barvu, jenže v řezu se pak tato součást automaticky nevyšrafuje.

Případné díky

Pavel Sládek
Pavel
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 947
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2021 v 15:29
Pokud jde o součást sestavy, tak lze prvku předefinovat barvu - vybere se součást (prvek) ze stromu, nebo z výkresu a dají se "vlastnosti" (pravé tlačítko) - pak vyskočí výběr jako nad entitou. Je lepší změna barvy, než "výběr hran" a těm měnit hladinu (se kterou se změní typ čar...)

PS: tohle je z hodně staré verze, takže to asi už vypadá jinak ;-)

Edit:
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1030/Obarveni_entit.png



Upravil Cheff - 27.dub.2021 v 15:38
Zpět nahoru
PavelSladek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.bře.2021
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PavelSladek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2021 v 10:10
Dobrý den,

díky za odpověď. Bohužel lze ale tímto měnit v dané hladině (u mě název "Plná_050) pouze typ čáry a barvu, ne? Nikoliv dát tento prvek přímo do jiné hladiny. Protože mi to přes vlastnosti nenabídne možnost zahrnout prvek do jiné hladiny. Mám předefinované hladiny tak, aby mi to vše viditelné (obrysové čáry) dalo do hladiny mnou vytvořené "Plná_050" a z toho potřebuji pár prvků hodit do jiné hladiny, třeba hladina "Patka", nebo "Stávající_terén" apod. To podle mě nelze. Problém je, že pro zákazníka to musíme převádět do dwg AutoCadu, kde ty hladiny musí sedět podle jejich názvů hladin :-(

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 102190/Hladina.JPG



Pavel
Zpět nahoru
PavelSladek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.bře.2021
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PavelSladek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2021 v 10:17
Á už to mám! :-)  Děkuji, podařilo se!
Pavel
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.