Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5378 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozmery do tabuľky výkresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozmery do tabuľky výkresu
    Zasláno: 02.pro.2021 v 20:11
Dobrý večer, 

som v inventore začiatočník a potreboval by som poradiť, ako a či je vôbec možné dostať rozmery jednotlivých dielov zostavy do tabuľky vo výkrese.

Za "polopatistický" popis vopred veľmi pekne ďakujem Smile
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 578
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2021 v 06:47
Jistě že to jde. V iVlastnostech ve vybraném řádku např. Popis napiš = text <jméno parametru vedle pole se ti objeví symbol FX
Příklad, profil čtvercový 40x40 - 1200, kde d0 =40, d1=40, d2=1200
=profil čtvercový <d0 x<d1 " - "<d2
Ty závorky uzavřít >
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2021 v 07:45
Ďakujem, 
Tak to bolo jednoduchšie než som čakal. Smile

Viete mi ešte prosím poradiť ako z kusovníka automaticky vyhodiť komponenty, ktoré nie sú zobrazené vo výkrese, ktoré sú "skryté" alebo "vypnuté" v zostave?
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2021 v 07:55
Viem do tohto poľa zadať aj vzorec? strechu mám ako asymetrické vysunutie, čo mi dáva celkovú dĺžku, ale pri vložení tohto vzorca:
=Strecha = <sSachty / 2 ul + hPB + presahPB + sSachty / 2 ul + hLB + presahLB> x <ŠírkaStrechy>

mi zobrazí len toto:
Strecha =  x 481 mm

skúšal som aj
=Strecha = <Vyunutí1> x <ŠírkaStrechy>

ale výsledok rovnaký
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1554
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2021 v 08:28
V iVlastnostech nejde používat vzorce, ale můžete si připravit parametr, který se bude jmenovat například "rozmer1" a do něj zadat ten vzorec a potom ho použít v iVlastnosti. 
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 578
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2021 v 11:13
Pokud potřebujete dostat skrytou součást z kusovníku modelu zkuste na ni v modelu kliknout pravým tl. myši a z menu vybrat "struktura rozpisky" a dát "referenční"
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 578
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2021 v 12:12
a pokud by tě štvalo, že se zobrazují jednotky, nebo moc desetiných míst apod. potom jdi do tabulky parametrů (fx) a u vybraného parametru klikni pravým a z menu vyber formát. tam si proklikáš co potřebuješ.
Tak mě napadá, že jsem zapoměl zmínit, aby to fungovalo, že v okně parametrů musíš u vybraných parametrů zaškrtnout export (políčko někde ke konci řádku).
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2021 v 22:19
skúsil som to, ale to asi platí len na skryté objekty a nie na neaktívne...?
Teraz som si všimol, že komponenty ktoré "skrývam" som vlastne riešil príkazom "Component.IsActive" a asi aj preto ostala položka v kusovníku.
Predpokladám, že na môj účel (skrývanie/odkrývanie typu uchytenia dosák podľa veľkosti dosák) sa asi bude viac hodiť príkaz "Component.Visible".

Viete mi skratke povedať, aký je medzi týmito príkazmi rozdiel? Respektíve, ktorý sa viac hodí pre môj spomenutý účel?
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2021 v 17:00
Podarilo sa mi nájsť tieto videá, z ktorých som dostal časť informácií, možno to niekomu pomôže:

https://www.youtube.com/watch?v=luViJMQf3EI 

https://www.youtube.com/watch?v=qIGDhALiJl0 


Čo sa mi však nepodarilo zatiaľ zistiť/nájsť, je :

  1. ako defaultne zmeniť rozmery tabuľky/kusovníka - je tam strašne veľa prázdneho priestoru na informácie ktoré sú v bunkách a kusovník je tak zbytočne veľký pri update
  2. je možné aktualizovať tabuľku vo výkrese tak, aby som nemusel zakaždým uložiť zostavu?
    - mám zostavu, ktorej sa rozmery často menia a podstatný je pre mňa výsledný výkres v ktorom bude zostava okótovaná + spomínaný kusovník. Bez kosovníka to ide dosť rýchlo, ale pri zaradení kusovníka do výkresu a po každom preuložení, aby sa kusovník aktualizoval, to je dosť otravné a zdĺhavé.



Upravil mikeborecek - 07.pro.2021 v 19:59
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 578
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2021 v 11:39
K dotazu 1) Rozměry. Pokud jsem dobře pochopil, tak klikněte pravým na kusovník a vyberte Upravit kusovník.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/Editor_stylů_kusovník.jpg

Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 368
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2021 v 12:53
Ďakujem za radu, tie rozmery som si fakt nevšimol, pritom som to práve tam hľadal.

Stále sa mi nedarí skryť neaktívne komponenty viď obrázok. Tie čo naozaj nepotrebujem, a napriek tomu sa zobrazujú v tabuľke napriek tomu, že so neaktívne v modeli, tak viem manuálne skryť v danej tabuľke. Horšie je to však s komponentami ktoré potrebujem vidieť/nevidieť v tabuške ako napr. "Zadné čelo" je neaktívne v modeli, napriek tomu je zobrazené v tabuľke aj po aktualizácii


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10644/Bez_názvu_2021-12-08_14-02-18.png


 



Upravil mikeborecek - 08.pro.2021 v 14:02
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2020/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 379
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2021 v 08:01
Zdravím, asi bych to řešil přes reprezentaci (v modelu). V kusovníku ve výkrese pak můžete zapnout filtr..
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.