Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3758 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kota predvolena hladina

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kota predvolena hladina
    Zasláno: 08.bře.2022 v 08:43
dobrý deň
chcem sa spýtat ako predvolit hladinu ked zadam prikaz ked idem kotovat aby som si za kazdym nemusel prehadzovat hladiny kedze kotujem v jednej
dakujem
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2023
Stav: Offline
Bodů: 339
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2022 v 10:29
Bez nějaké nástavby to jde např. pomocí panelu nástrojů.
Nakreslete si jednu kótu do výkresu s požadovanými vlastnostmi a pak ji přetáhněte na panel nástrojů (Ctrl+3). Na panelu nástrojů si upravte vlastnosti kóty. Pak už lze kótovat z panelu nástrojů. Základní vlastnosti kóty (nebo jiné entity) se přeberou z panelu nástrojům i když jsou aktuální jiné.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2022 v 10:46
Původně odeslal(a) Petr75 Petr75 napsal(a):

Bez nějaké nástavby to jde např. pomocí panelu nástrojů.
Nakreslete si jednu kótu do výkresu s požadovanými vlastnostmi a pak ji přetáhněte na panel nástrojů (Ctrl+3). Na panelu nástrojů si upravte vlastnosti kóty. P
... a aby se Vát to uložilo do paletty nástrojů, musíte restartovat AutoCAD...

Na linku níže zasílám LISP se kterým já fungují už x let... má to pár chybiček (špatně to vrací Error apod...) to ale mi tolik nevadí... líp jsem to onehdy neuměl... Autoři jsou různý... není to jen moje!
Seznam příkazu obsažených v LISPu vyvoláte příkazem RHDIM
Kdo používá .CTB by si měl zakomentovat řádky obsahujici "setq MY_DIM_PS..." resp, místa v lispu, kde je specifikovan PlotStyle (ten CTB neumí :))

Když si ho drobně tedy přizpůsobíte, určitě vám poslouží...
Připojené souboryzipuploads/1753/Rh_Dimension_2022-03-08_10-45-04.zip
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2022 v 19:32
viz proměnná DIMLAYER nebo viz reaktor FLAY:

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?
Tip 1879:VIPJak otočit kóty výkresu?
Tip 510:Jak nastavit v AutoCADu desetinnou tečku, resp. čárku?
Tip 11826:Jak ovlivnit měřítko typu čáry či barvu pro neviditelné hrany dokumentačních pohledů?
Tip 12985:Jak přepnout typ zobrazení parametrických kót v náčrtu Inventoru?
Tip 7244:Jak nastavit počet desetinných míst v proužku PP?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.