Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
Podsestava vjezd s chodníkem |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
katerina.stefkova ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 25.úno.2021 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCAD2013 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 20.lis.2022 v 20:56 |
Dobrý den, chci se zeptat, jak správně nastavit podsestavu vjezd s chodníkem, aby kreslila dle skutečnosti. Chodník mám široký 2,3m. Sklon pochozí části chodníku držet 2% a sklon rampové části vjezdu max 12,5%. Výška nášlapu 0,02m. Druhou stranu podsestavy potřebuji lemovat obrubou s nášlapem 0,07m. Pokud tohle vše na sebe napojím, tak se mě vykreslí sklon rampy ve výsledném cca 15% sklonu, což neodpovídá nastavení šablony.
Děkuji za pomoc a rady. |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2459 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobrý den Někde děláte chybu, já s touhle podsestavou nemám žádný problém. Pokud děláte vjezd, proč máte ve vratech nášlap 7 cm? Nášlap u vozovky nemusíte mít 2 cm, můžete jít běžně až do 5 cm (pokud potřebujete) Šířku chodníku i výšku "u vrat" můžete zacílovat na 3D křivku, pak sklon rampové části (i její šířka) vyjde podle skutečné šířky a výšky mezi vozovkou a vraty s odečtením šířky pochozí plochy PS teď koukám, že používáte 2013. Nebude nakonec i nějaký problém s kompatibilitou ? TAhle podsestava byla prvně myslím pro 2015
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
katerina.stefkova ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 25.úno.2021 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCAD2013 Stav: Offline Bodů: 6 |
Určitě dělám chybu, ale nevím kde.
Tuhle podsestavu jsem použila v místě pro přecházení. A 7 cm nášlap mám obrubu chodníku, na kterou navazuje tráva. Zacílované to mám na 3D křivku obruby s nášlapem těch 7cm. Přesto to nefunguje, jak má. |
|
![]() |
|
Tak já se moc omlouvám, ale do soukromé zprávy se nedostanu.
|
|
![]() |
|
spackovaE ![]() Arkance Systems support ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.říj.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: Civil, Infraworks Stav: Offline Bodů: 35 |
Dobrý den,
zkuste prosím zrušit výškové cílování vnějšího nášlapu +7cm. Vrátí se potom sklon rampy na 12.5%? Řekla bych, že parametr sklonu rampy je "volný" při výškovém zacílování vnějšího bodu. Pokud by se tento sklon neuvolnil, tak bude podsestava mít moc určitých parametrů. Eliška Špačková |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2459 |
A jaký máte výškový rozdíl mezi vozovkou a odvrácenou stranou chodníku (zde bez nášlapu)? Pokud 19 cm, tak máte sklon rampové části 12% Pokud 20 cm, tak 12,8% Pokud 21 cm, tak 13,6% atd. PS. Civil Vám pro hodnotu spádu odečte šířku obrubníku. Počítáno pro šířku chodníku 2,3m, šířku pochozí části 0,9m a šířku obrubníku 15 cm PS2. Neznám situaci, ale pokud máte za chodníkem zeleň, nevyšlo by výhodněji snížit chodník v celé šířce a udělat podélné rampy? |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Dobrý den, já to ani výškově cílováno nikdy neměla. Se sklonem se nic nestane. Děkuji za Vaši odpověď.
|
|
![]() |
|
Dobrý den,
mám přesně tento problém. Rozdíl mám 22 cm. Přesně to jsem nakonec udělala. Snížila jsem to celé. Moc děkuji za pomoc a Váš čas. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.