Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7658 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil tools - svahovky - pořadí hladin při výběru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil tools - svahovky - pořadí hladin při výběru
    Zasláno: 05.pro.2023 v 17:07
Svahovky v Civil toolsech jsou docela šikovná věc. Mají však jednu z mého pohledu dvě nepříjemnosti, projevující se v dialogovém boxu
1) Nastavím-li si jako aktuální hladinu např. svahy_hrany, automaticky se nastaví pro horní i spodní hranu ale i stejná hladina pro svahovky. To je OK, to mi nevadí. Ale když si chci pro svahovky nastavit jinou hladinu, musím se prodírat všemi hladinami v souboru, bohužel ale nejsou nijak srovnané (např. jako v manažeru hladin) odhaduji, že jsou možná podle doby vytvoření. Při větším množství hladin to docela zdržuje, nešlo by to v nějaké další aktualizaci uspořádat, prosím?

2) Rozestup svahovek: Nastavím třeba na 0.4 - je to OK. Při příštím spuštění svahovek nastanou náhodně dvě varianty:
a) hodnota se změní na 4
b) hodnota zůstává 0.4, ale funguje to, jako by byla 4
co s tím?
Děkuji

J. Mantlík

Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 46
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2024 v 11:53
Dobrý den,
dnes jsme vydali novou verzi Civil Tools 2.0.32, která vylepšuje tvorbu svahovek. Hladiny jsou nově řazeny abecedně, lze volit počáteční místo pro svahovky a bug s rozestupem menším než 1m je odstraněn.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2024 v 12:12
Děkuji, tohle po odzkoušení vypadá dobře Thumbs Up
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10489:Dynamické svahové šrafy - svahovky pro Civil 3D.
Tip 7719:VIPŘešení problému s nastavením pořadí kreslení objektů v DWG.
Tip 11314:Nastavení pořadí zobrazení objektů definováním podle hladin.
Tip 3835:Jak zjistit co je ve které hladině?
Tip 3923:Začištění delších textů/odstavců ze starších verzí AutoCADu.
Tip 5832:Jak změnit pořadí kreslení objektů podle barev?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.