Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 1009 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Oříznutí a přerušení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Krejci Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 09.led.2007
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2024, AutoCAD 2024
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Krejci Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Oříznutí a přerušení
    Zasláno: 08.led.2024 v 16:08
Dobrý den. 
Jsem učitel CAD a mám problém s Inventor 2021. 
Výkresový pohled  potřebuji zároveň oříznout a přerušit. Oboje najednou nejde (pohled nelze vybrat). Přerušení nelze natáhnout za okraj pohledu, vždy kousek zbyde. Zkoušel jsem vše možné (krkolomná možnost je skrýt zbývající čáry).
Děkuji Krejčí
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 378
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2024 v 22:25
Narychlo jsem to testoval ve verzi 2024 a tam je tato kombinace bez problémů. 
Zkuste ale tento postup:
Ze zdrojového pohledu vytvořte detail (to je náhrada oříznutí) a pak ho zkraťte, to by mělo jít.
A ten zdrojový pohled, pokud ho nechcete na výkrese, dejte mimo rámeček (za okraj výkresu), tím se nebude tisknout.   
Zpět nahoru
Krejci Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 09.led.2007
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2024, AutoCAD 2024
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Krejci Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2024 v 19:43
Děkuji za radu, zkoušel jsem i ver. 2023 a taky to nejde vybrat.
Mám ještě jeden problém.
Před osmi lety mně uživatel Navara vytvořil bezva ILogic.Smile Celou dobu fungoval.
AddReference "System.DirectoryServices.AccountManagement.dll"
 
Dim displayName = System.DirectoryServices.AccountManagement.UserPrincipal.Current.DisplayName
MsgBox(displayName)

Mám novou učebnu s Inventor 2023. Tento výraz v mé výkresové šabloně způsobuje zatuhnutí PC. Při ukládání výkresu program na 15 min zešedne, něco přehrabává a poté zobrazí chybovou hlášku, že výraz způsobil problém a nelze ho provést. Mám tušení, že to má souvislost s právy žáků, na učitelské stanici při mém přihlášení je to v pořádku. Je mi jasné, že je to neodhalitelné, ale možná, že se to už někde řešilo.
S pozdravem
Alois Krejčí 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2024 v 20:17
Jsou stroje a uživatelé v doméně? Možná jen nemají práva čtení v Active Directory, resp. doméně - ta jsou nutná.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Krejci Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 09.led.2007
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2024, AutoCAD 2024
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Krejci Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.úno.2024 v 19:52
Dobrý večer, promiňte že ještě otravuji.
Ve škole máme úplně novou síť, kterou teprve ladíme. Správce tvrdí, že práva pro čtení jsou v pořádku. 
Přihlásil jsem se na žáka a uložil výkres na plochu. Sejmul jsem chybu, ale správce se v hlášení neorientuje. Pokud budete tak laskav a něco vymyslíte, budu rád. Jinak to pravidlo odeberu a vložím další textové pole.
Alois Krejčí

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1948/Snimek_2024_02_06.png

Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 969
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2024 v 17:42
Jako vytvořit "oříznutou" součást (tedy zakončenou jen "dělícím řezem") na výkrese jde. Většinou samo a poté "nelze upravit" výběr. Tedy teoreticky.

Prakticky je to velmi jednoduchá mechanika - bohužel šlo spíše o chybu:
postup: Nakreslím dlouhý díl (já se běžně pohybuji v [m]) následně jej vložím do výkresu a vytvořím přerušení. Pak se vleze zpět do dílu a ten se zkrátí, tak aby "ořez" byl za hranou nového objektu...

Tak to funguje ve starších verzích. Nevím jestli s tím něco již nedělali.
Mě tato vlastnost spíše velmi otravuje, protože na parametrických dílech je to akorát k naštvání! (ideálně bych potřeboval mít možnost přerušení zafixovat kus od konce a to si drž, než takovéto chování)

EDIT: Pokud je potřeba zkrácení upravit, musí se díl znovu prodloužit na délku před "zahozením okraje".
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 355:Tabulka Excelu vložená do AutoCADu je oříznutá.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,832 sekund.