Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 8572 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKterý CAM pro inventor

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Stav: Offline
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.lis.2011 v 14:48
Ano používám, protože by se dalo říci, že musím.
 
Rozhodně nebrat, pokud můžu doporučit. Tento SW je zbytečně složitý na obsluhu, přitom nejde dát ani zpět, jako v každým jiným softwaru. Takže pokud uděláte chybu a načnený model si vysíťujete a smažete nějakou čáru, už se nedá vrátit zpět a můžete začít znovu a to je plno dalšího. Pro 5-osé obrábění nutno nadefinovat plno dalších příkazů. Celkově je to dost neintuitivní SW.
 
Především záleží co máte za stoje a jak složité obrobky chcete vyrábět, to závisí na složitosti programování.
 
No nebudu dále vyjmenovávat nevýhody. Kompabilita je možná. V Inventoru se uloží do *.iges nebo *.stp a funguje při načítání se zeptá zda-li plochy, nebo jen síť a za chvilku to vyhodnotí a je vidět model.
 
Dále jsem taky pracovat v AlphaCAMu a ze začátku trošku náročnější držet se určitých zásad, ale potom to taky umělo dost věcí a jak si člověk zvyknul, tak to byl i přínos.


Upravil hoboj - 18.lis.2011 v 14:50
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Polesovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 38
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.lis.2011 v 19:28
Původně odeslal(a) hoboj hoboj napsal(a):

Ano používám, protože by se dalo říci, že musím.
Rozhodně nebrat, pokud můžu doporučit. Tento SW je zbytečně složitý ... Pro 5-osé obrábění nutno nadefinovat plno dalších příkazů. Celkově je to dost neintuitivní SW.
 
Především záleží co máte za stoje a jak složité obrobky chcete vyrábět, to závisí na složitosti programování.


Take to nemas lehke.
V surfcamu jsem delal od roku 1999 a jak rikas neco bylo zbytecne slozite. Moznost krok zpet a dopredu jsme reklamovali jiz v roce 2000. Tehda spustili i 2DFree verzi, ktera jede dodnes (max win95). Dnes o tomto softu se mluvi jako o mrtvem. Cena je za 2D s moznosti 2D/5X index 90tis Kc.

Co mame za stroje? Nekolik CNC soustruhu max s dvema rizenymi osami. Programuje se rucne.
CNC horizontalni centrum se systemem Sinumerik, CNC 5X centrum se systemem Haid530, CNC 3osy centrum Haid530 a nove se kupuje CNC 3osy s plynulou delickou system Fanuc (system se kupuje proti memu duraznemu protestu).

95% prace je indexovane a casto staci (80% vyroby) programovat rucne. Rucni programovani je u nas pomalejsi, zato ve vysledku mnohem produktivnejsi (u opakovane vyroby - 80% celkoveho objemu).
Protoze delam i formicky (400x400x300) na odlevani duralu a pripadne i forem (1000x600x300)na polystyren, chce to neco kloudnejsiho.
Vzhledem, ze prichazi 2.vlna krize, chce to premyslet trochu jinak. Je potreba prezit aspon 5 let.
Zpět nahoru
vstanek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
CAM-GibbsCAM; CAD-CimatronE, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2012 v 13:30
Zdravim pana Lukase i pana Polesovskeho,
pridavam moji odpoved:

jako připomínku k tipu 3368 - Jak generovat NC kód z Inventoru?

http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=3368

Na tuto otazku je pouze jedna odpoved: NC kod NELZE z CAD Inventor generovat. Inventor je CAD aplikace, pro generovani NC kodu je potreba pouzit CAM aplikaci. Jsou mozne dve reseni: 1-varianta ZASUVKA, tedy nastavba do Invetoru, napr. InventorCAM, kdy se jedna o "zasuvny modul do CAD Inventoru",

2-varianta samostatna CAM aplikace, napr. EdgeCAM, GibbsCAM, a dalsi, kdy neni nutne na pocitaci technologa mit nainstalovany CAD Inventor, presto samostatna CAM aplikace pracuje (bez překladu) přímo s 3D modely a sestavami Inventoru. Melo by se jednat o Autodeskem certifikovanou CAM aplikací.

 
Mozna jsem zaujaty,
od roku 1996 pracuji s GibbsCAMe, od roku 2003 tento technologicky CAD/CAM software pro region CR a SK zastupujeme (tj. GibbsCAM prezentujeme, prodavame, zaskolujeme, delame postprocesory na miru konkretniho stroje a NC technologa, a predevsim podporujeme!).
 
Pane  Polesovsky,
Nehledejte jen CAM pro Inventor, variant je vice, HLEDEJTE PARTNERA a CAM pro Inventor,
partnera, ktery vam dokaze byt pritelem na telefonu, ktery dokaze s vami nad problemem CNC obrabeni zapremyslet.  Nehledejte dobreho obchodnika, ktery vam udela jen dobrou cenu.
 
Zdravim,
Vlastimil Stanek
 
Původně odeslal(a) Polesovsky Polesovsky napsal(a):

Původně odeslal(a) Lukáš 85 Lukáš 85 napsal(a):

GibbsCAM - Právě že se jedná o programy pro CNC 3 osou frézku s Heidenhainem iTNC 530. Slape to v pohodě, ale beru to tak, že jako podklady již dávám 3D modely. Programátor defiuje co hrubovat, co dokončovat, jakými nástroji a za jakých podmínek. Toť vše.Vygeneruje mi program o 15 000 řádcích a de se na věc.


Jo...jo. Jako programator u nas dostanes v lepsim DXF nebo DVG soubor. Casto jen nacrt na papire a ty si jej namodelujes do 3D. Navrhnes technologii. Navrhnes a nakreslis na PC potrebne pripravky. Prohledas katalogy nastroju. Objednas co Ti chybi u dodavatelu. Vygenerujes NC kod pro stroje. Pokud to obsluha nezvlada, seridis CNC masinu a predas na seriovku. Koncem mesice vezmes vykazy prace. Prepises do Excelu a udelas vyhodnoceni cenove narocnosti na CNC strojich.
No a ctvrtletne udelas znovu vyhodnoceni se zamerenim na opakovatelnosti vyroby a prostoju zduvodu casteho serizovani CNC stroju. Prvni tyden v lednu udelas inventuru a vyhodnoceni minuleho roku.

Nekdy jsem premyslel jestli mi jako CNC serizovac nebylo lepe.
Zpět nahoru
Polesovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 38
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2012 v 17:16
Původně odeslal(a) vstanek vstanek napsal(a):

Pane  Polesovsky,
Nehledejte jen CAM pro Inventor, variant je vice, HLEDEJTE PARTNERA a CAM pro Inventor,
partnera, ktery vam dokaze byt pritelem na telefonu, ktery dokaze s vami nad problemem CNC obrabeni zapremyslet.  Nehledejte dobreho obchodnika, ktery vam udela jen dobrou cenu.
 Zdravim,
Vlastimil Stanek

Dobry den pane Stanek,
velmi si cenim Vasich nazoru. Mozna si nepamatujete moje druhe jmeno po dedeckovi, ale verte, ze si Vas velice vazim. CAM vybiram presne podle toho, co jste mne naucil v roce 2005 a 2006. Neprihlasil jsem se tehda do souteze programatoru, protoze by to nebylo fer k spolusoutezicim.
Mam vetsi technologickou prupravu z klasickych stroju a diky Vam jsem pochopil i logiku CNC stroju bez ohledu jak je programujete. At uz primo na stroji nebo pomoci CAMu.Wink
Mel jsem zajem o predvedeni Gibbsu u nas ve firme, kde jsem ted zamestnan. Chtel jsem predvest frezovani i s pomoci 4 osy na obrabeni torza zeny. Vysledkem bylo selhani Vasich zastupcu pro Brno. Po telefonatu, ze to vse chci pro CNC frezku se systemem Fanuc, se Vas zastupce uz neozval. Jeho jen zajimali CNC soustruhy a sam vite, ze GIBBS je hlavne pro soustruhy.
Musim vsak uznat, ze nezalezi tolik, ktery CAM si kdo vybere. Zalezi na tom jak je urcity CAM privetivy pro uzivatele a jakou ma podporu od prodejce. Privetivy myslim to, jak je slozity a za jak ryhle se jej naucite pouzivat aspon pro splneni minimalnich pozadavku vyroby. Podpora prodeje. To je o tom jestli obchodnik proda CAD nebo CAM zakaznikovi a vic se o nej nestara. Jako priklad bych mohl zde uvest hned nekolik firem s CAMem, ale nebylo by to fer kdybych neuverejnil firmu s kterou dnes chci spolupracovat. Bohuzel nenasel jsem solidnejsi CAM nez mam ted v testovani.

Mit tak HSMWorks pro frezy a GibbsCAM pro soustruhy a to vse s Vasimi sluzbami... to by byla parada.Smile


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10132:Distribuovaný výpočet CAM úlohy v Inventor HSM.
Tip 12578:VIPInventor CAM funguje po instalaci jen v režimu Express
Tip 12502:VIPJak přidat nový postprocesor do Inventor CAM (HSM)
Tip 8900:Online generování CNC kódu pro výrobu 3D CAD modelu.
Tip 3368:Jak generovat NC kód z Inventoru?
Tip 10953:VIPJak lze aktivovat rozšířené (beta) funkce aplikace Inventor HSM (Inventor CAM)?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,729 sekund.