CAD Forum - Database of tips, tricks and utilities for AutoCAD, Inventor and other Autodesk products [www.cadforum.cz]
Czech English Deutsch
Login/Register:
 Visitors: 4034 
RSS tips RSS channel - CAD tips
RSS discussion RSS channel - CAD discussion

Discussion Discussion forum

HelpCAD discussion

CAD Forum - Homepage CAD discussion forum - ask any CAD-related questions here, share your CAD knowledge on AutoCAD, Inventor, Revit and other Autodesk software with your peers from all over the world. To start a new topic, choose an appropriate forum.

Please abide by the rules of this forum.

How to post questions: register or login, go to the specific forum and click the NEW TOPIC button.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

The information that you provide in this form will make up your forum profile which can be viewed by other forum members. Your email address will only be visible by forum admin and moderators and will be used to send you Forum Notifications. To cancel your account, use the page Opt-out or contact webmaster@cadforum.cz.

section elevation command

 Post Reply Post Reply
Author
SURYA015 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21.Oct.2019
Location: India
Using: 2015
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SURYA015 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: section elevation command
    Posted: 26.Nov.2019 at 07:49
hai guys,

I am surya. Actually i am working in cad draftsmen shall I discussing about autocad commands. In autocad 2016 & 2015 command "GENERATE SECTION/ELEVATION " If you clarify to usage of command to move on my work. anyone can you help to clarify my dought.

Thanks & Regards,
D.sai surya
Mob.no. 7732020141
 
Back to Top
philippe JOSEPH View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14.Mar.2011
Location: France
Using: AutoCAD Mechanical 2017
Status: Offline
Points: 1117
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote philippe JOSEPH Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Nov.2019 at 08:30
Hello SURYA015, launch a search on the internet with : AutoCAD generate section elevation and you will find tutorials and videos about it.
If we are talking about 3D, eventually see my AutoCAD file here in the site : CAD/BIM Blocks , launch a search with :
3D SOLIDS 01.dwg and see page 2.
5-SOLIDS MODIFICATIONS , command SLICE and SECTION.
Please tell me ( us ) if this helped or not.
P.S. See also the tip N? 2672 : How to create 2D sections through a 3D model?


Edited by philippe JOSEPH - 26.Nov.2019 at 12:38
Back to Top
philippe JOSEPH View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 14.Mar.2011
Location: France
Using: AutoCAD Mechanical 2017
Status: Offline
Points: 1117
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote philippe JOSEPH Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Nov.2019 at 08:40
Back to Top
John Connor View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 01.Feb.2011
Location: United States
Using: AutoCAD 2018
Status: Offline
Points: 7022
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote John Connor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Nov.2019 at 13:52
One option would be to use the SECTIONPLANE command. 
"Humans have a strength that cannot be measured. This is John Connor. If you are reading this, you are the resistance."

<<AutoCAD 2015>>

Back to Top

Related CAD tips:


 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0,078 seconds.