Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |||
rzelinka ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: Building design suite 2017 Stav: Offline Bodů: 68 |
![]() Zasláno: 04.úno.2010 v 08:17 |
||
Tak teď již video nemá chybu. Pomohlo mi i v jiných problémech, kterými jsem se chystal otravovat toto fórum, zejména asociace rozměrů a zamykání k rovinám byla přínosem. Bubliny s vysvětlivkama jsou opravdu dostatečně názorné , děkuji
|
|||
![]() |
|||
statecny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360 Stav: Offline Bodů: 516 |
![]() |
||
|
|||
Václav Statečný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|||
![]() |
|||
rzelinka ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: Building design suite 2017 Stav: Offline Bodů: 68 |
![]() |
||
Po shlédnutí videa v klidu v nočních hodinách se musím připojit k p. Jiratovi. Video je trošku na můj vkus rychlejší.
Ti co mají už natočeno hodně po 30ti mají startování mozkových závitů a reflexy trošku pomalejší.
Na co jsem si ještě vzpomněl je taky to, zda by nebylo možné předělat video na tvorbu krovu do verze 2010 a dokončit ho včetně osazení vaznic, sloupků a kleštin. Nevím jestli to někdo zjistil nebo se mýlím, po instalaci SAPu se někde ztratilo dodatečné vybrání referenční roviny???
Jedná se mi o vybrání šikmé plochy střechy například...
Ten krov je myslím taky docela žhavé téma a už to tady na fóru bylo a šlo to do ztracena...
|
|||
![]() |
|||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
||
Ještě jako bonus - dvojité okno se šikmým ostěním (VIP):
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Připojuji se k děkujícím uživatelům. A že to bylo celkem užitečné téma že !? |
|||
![]() |
|||
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
||
Skvěle udělané, akorát - jestli můžu mít při pondělku jednu prosbu - kupte panu Statečnému mikrofon či headset, protože se zvukem (s tím, že dopředu bude uživatel vědět,co se bude dít) by to bylo opět o řád kvalitnější a názornější. Takhle pro méně zkušené uživatele to je trochu nepřehledné (napr. nutné testování parametrů v průběhu prací).
|
|||
![]() |
|||
Jiří Plávek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 134 |
![]() |
||
Díky za tip! Už to funguje. VLC bude ještě užitečnější než to okno s ostěním :-)
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
||
Toto video má přes 8 minut a aby nebylo tak objemné, je komprimované účinnější kompresí MPEG4. Pokud váš přehrávač selže, zkuste např. VLC media player (freeware) - ten přehraje cokoliv. |
|||
![]() |
|||
Jiří Plávek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 134 |
![]() |
||
Mockrát děkujeme, tohle okno se bude hodit spoustě lidí.
Chtěl jsem se pro zajímavost podívat na to video, ale přehrává se mi jen černá obrazovka. Není tam nějaká chyba? |
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
Kolega připravil parametrickou knihovnu okna se šikmým ostěním (RFA pro Revit 2010) a delší video s podrobným postupem tvorby takovéto knihovny.
Viz:
http://www.cadforum.cz/catalog/block.asp?blk=5545 http://www.cadforum.cz/cadforum/video.asp?id=103 (MPEG4) |
|||
![]() |
|||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
||
JJ, naprostý souhlas. ono se někdy vyplatí na tu implementaci přizvat buď dodavatele Vašeho softwaru nebo firmy typu CADconsulting.
Upravil PepaR - 18.led.2010 v 09:50 |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
A druhá myšlenka - dávám za pravdu.
BIM je v našich podmínkách spíš BIM-BAM v hlavě. 90% projektantů
šmudlá v holém Autocadu čárky. ( že ho někteří odněkud bafli to sem nepatří), další mají nějaký Cadkon 2... a tahají čárky rychleji.
S kolegy co spolupracuji je to věčný boj s převody do nižších verzí...
Ale to jsme nějak odbočili
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Určitě to cenu má. Zrovna teď dělám chalupu z roku 1911 , stěny 70-90 cm. Všude samé niky a výklenky.
Strkám do nich umyvadla, sprchové kouty a skříně....
|
|||
![]() |
|||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
||
Nemluvím moc do větru, protože jsem si sám totiž zkusil řešit otázku firemních standardů, bloků, přitom rýsovat a koordinovat zakázku a řeknu Vám, je to na zbláznění a proto závidím firmě Aukett pana Jiráta ;).
A má pravdu, prostě si to přiznejme, žádný BIM není na tom ještě tak dobře aby v něm JEDNODUŠE šlo udělat VŠE. Prostě zatím je to kompromisu mezi pracností a účelností, proto je nutné si položit otázku: Bude mi k něčemu když se s tím budu půl dne pachtit a pak to vůbec ani nevyužiji? Každopádně to není Váš případ neboť u interiérů je ta věrnost nezbytná. Upravil PepaR - 15.led.2010 v 12:46 |
|||
![]() |
|||
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
||
jelikoz jsem stoura, ptal jsem se pana Statecneho z Xanadu, jak by delal zaobloukovanou mistnost se spoustou uskoku, odskoku, priskoku a zaskoku. Odpovedel jednoduse neco ve smyslu...a ma to cenu?
Ja si myslim, ze ma, pokud budeme delat vizualizaci interieru, nebo ukazkovy projekt. Jde to...ale to silene narocne. |
|||
![]() |
|||
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
No jo, to je na PepuR, ale jestli je ve firmě na všechno jen jeden človíček tak to s těmi rodinami je v nedohlednu.
Ze začátku mi hodně pomohl tento web a taky Revitcity..
|
|||
![]() |
|||
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
||
No jo...ale pokud bytovy dum ve firme dela projektant a statik a dal uz nikdo (upresnuji ze projektant i statik jsou tentyz clovek), tak se toho hned tak nedockame ![]() |
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,543 sekund.