Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21914 |
![]() Zasláno: 11.kvě.2011 v 13:27 |
SETENV i GETENV jsou v AutoCADu jako LISP funkce - tedy (setenv) a (getenv).
|
|
![]() |
|
tomas.karasek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.bře.2009 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCAD LT Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() |
Mate pravdu, ted jsem to zkousel v plnem AutoCADu a zustane tam jen prazdne misto :-)
Problem je dle me v promenne SETENV, nebot tuto promennou plny AutoCAD nezna. Jinak GETENV i GETVAR jsem v helpu plneho AutoCADu nasel.
Upravil tomas.karasek - 11.kvě.2011 v 12:11 |
|
![]() |
|
Ondřej Urban ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 06.úno.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad Architecture 2023 Stav: Offline Bodů: 268 |
![]() |
Zdravím,
tak jsem dnes zkoušel to Vaše makro pro "neviditelnou" čáru :-). Ořeže, ale už nevykreslí tu novou čáru.
Používám "ADT" 2010 což je v podsatě AutoCad. Mohlo by to být přece jen tou "verzí" softu?
Kdo poradí ?
díky Upravil kurkan - 11.kvě.2011 v 09:48 |
|
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o. http://www.peri.cz WIN 10, 64GB, RTX A4500, 2x27" ACA 2023, ntb LENOVO P 16 G1 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Ne vše pomocí _PURGE na první pokus vyčistíte ;(.
Jednotky bloku můžete nastavit v jakékoliv verzi (plné i LT). Za bloky samozřejmě děkujeme, neberte to jako přímou kritiku Vaší práce. Jsou to jen podněty, které mohou usnadnit a ulehčit práci s těmito bloky i Vám jako tvůrci.
|
|
![]() |
|
tomas.karasek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.bře.2009 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCAD LT Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() |
Bloky jsou vytvoreny v AutoCADu LT 2010, ulozeny ve verzi DWG 2004, zkontroloval jsem vycisteni vykresu prikazem _PURGE a nejsou tam navic zadne entity. A vykres i blok maji nastavene jednotky mm.
Pokud se presto v mych blocich vyskytuji viz vyse popsane nedostatky, tak pak je asi velky rozdil mezi plnym AutoCADem a LT.
Jinak bloky byly vytvoreny pro firemni pouzivani a tedy i hladiny jsou dle toho nastaveny. Jsou zde vystaveny, aby si mohl kdokoliv tyto bloky vzit a upravit. Vymazat osu a zmenit hladinu prvku je otazka par sekund. Ale vytvorit dany blok aby fungoval je otazka hodin i dni.
Tomas Upravil tomas.karasek - 21.dub.2011 v 12:23 |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Nevím, ale není lepší a použitelnější nakreslit blok profilu bez osy a jen v hladině "0" ? Hladiny s názvem "1" a "7A" jsou věc, která je skutečně nepříjemná. Je pravda, že "darovanému koni na zuby nekoukej", ale stejně... Pokud někam nahrávám blok, tak si dám pozor aby byl: - zcela vyčištěn - je špatné pokud se s vložením přidávají kótovací styly, písma, hladiny, multičáry, .... - pokud nepoužívám čistý AutoCad tak blok exportuji příkazem "EXPORTTOAUTOCAD" a použiji verzi aAutoCadu, která ještě dynamické bloky vezme (R2000) - dám pozor na jednotky. U válcovaných profilů jsou asi nejvhodnější mm. |
|
![]() |
|
pozpa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 09.čvc.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2019 Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
http://www.uschovna.cz/zasilka/EBRICKW6NBEJ2PWF
tak mi to nedalo a po precteni dnesniho prispevku jsem upravil ty profily ipn a upn. jinak co se tyce vyhledavani vs. tabulka. do tabulky vlozim vsechny hodnoty ctrl+c, ctrl+v. u vyhledavani je musim vypisovat po jednotlive hodnote tak pro pana "alfreda" jsem jeste upravil bloky jen ulozenim do verze 2000 nemuze byt funkcnost zarucena. je sice hezke ze tato verze neco podporuje ale ne vse. mam spatne zkusenosti i s verzi 2008. ne vzdy vse fungovalo. Upravil pozpa - 21.dub.2011 v 13:05 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21914 |
![]() |
Výsledné bloky pak můžete přes tlačítko "Přidat blok" zařadit do Katalogu CAD bloků. Budou tam s náhledem a snáze k nalezení.
|
|
![]() |
|
![]() |
Prikladam dynamicke bloky profilu HEA, HEB, HEM a IPE. Jde zatim jen o rezy.
Ted se pokusim vytvorit profily typu U a klasicke I. Tak uvidime
![]() Tomas
|
|
![]() |
|
![]() |
Diky pozpovi za poskytnute bloky. Libi se mi uhelniky. Necham se tim inspirovat.
Jen se musim priznat, protoze nechapu rozdily, popr. co se lepe na co hodi.
A tim mam prave na mysli pouziti vyhledavani nebo tabulky vlastnosti bloku. Mozna je to dano zda uzivatel pouziva pri vytvareni dyn. bloku plny AutoCAD nebo LT. Ja se prave snazim vytvaret bloky v LT a tim jsem omezen, ze nemuzu pouzivat geometricke vazby. Ale presto, pokud budu mit obe verze, tak nevim co je lepe na co pouzit? Upravil tomas.karasek - 19.dub.2011 v 13:04 |
|
![]() |
|
pozpa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 09.čvc.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2019 Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
http://www.uschovna.cz/zasilka/EBDS727PDJ7AD2AC
takto pouzivam profily jiz par let. s daty pres skutecnou tabulku (moznost vlozit z excelu) a ne pres vyhledavani jako vy. jen ipn a upn profily mam resene pres viditelnost, jelikoz jsem v dobe kdy jsem bloky tvoril neprisel na to jak navazat usecku jako tecnu na dve ruzne kruznice (oblouky) navzajem. jelikoz pri zmene profilu se meni polomer a delka oblouku. |
|
![]() |
|
![]() |
Diky za navrhy a zde jsou me odpovedi.
k bodu 1 ) - nastaveni prave do nasich firemnich hladin,
k bodu 2 ) - pro kresleni ocelove konstrukce je prave vyhodnejsi horni hrana prvku. Bloky definovane na teziste jsou na techto stranka v CAD blocich, ale pro kresleni plosinovych nosniku, atd. se pouziva vyhradne horni hrana.
k bodu 3) - toto je uz malickost, kterou si uz muze kazdy sam posunout.
Jinak lze tyto bloky pouzit a nastvit si je dle pozadavku.
Dekuji za shlednuti panu PepoviR.
Tomas
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Vypadá to dobře,
snad jen pár připomínek, návrhů:
|
|
![]() |
|
![]() |
Takze blok jsem udelal znovu a tady je odkaz na FINALNI podobu
Jde zatim o profil HEA.
Dalsi profily HEB, HEM a IPE budou nasledovat, protoze je to uz jen prepsani hodnot v tabulce.
Tomas Upravil tomas.karasek - 18.dub.2011 v 14:51 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Díky za tip, vyzkouším.
|
|
![]() |
|
![]() |
Diky za odpovedi. Bod 1 - umim menit poradi parametru jako jsou koty, atd, vsechny ty co jsou ve spravci parametru.
Lze to jen v plnem AutoCADu. Kdyz si otevrete spravce parametru, tak je tam sloupecek poradi a kdyz jednomu z nich napisete cislo, tak ostatnim se priradi dalsi cisla a ty pak jste schopen prepisovat a tim menit poradi. Bohuzel Vyhledavani se do spravce parametru nezobrazi a tudiz nejsem schopen mu zmenit poradi.
Bod 2 - vyresen, vymazal jsem puvodni ikonu a vytvoril jsem novou a ta si jiz prednastavene vlastnosti drzi.
Tomas Upravil tomas.karasek - 18.dub.2011 v 14:47 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
soubor můžete připojit až po určitém počtu příspěvku v CAD fóru. Nicméně můžete to vyřešit např. odkazem na externí web, tak jako ve Vašem prvním příspěvku. ad 1) Je to přesně jak píšete, pořadí ve Vlastnostech řídí pořadí vytváření a nejde to nijak přenastavit (nebo to neumím ;) ... viz podobné téma Změna pořadí vlastních vlastností. ad 2) Co máte na mysli tou přednastavenou hodnotu? Myslíte hodnotu atributu? Pokud ano, tak u dynamických bloků a u atributů obecně pomůže při provedení změny uvnitř bloku, to, že blok smažete a vložíte jeje do výkresu znova. Taky doporučuji všem atributům uzamknout polohu. |
|
![]() |
|
![]() |
Uz se mi povedl vytvorit dyn. blok pro profil HEA pomoci tabulkovych hodnot. S tim radiusem je problem ve SMERU zmeny meritka. Musi se pouzit meritko a pak zmenit ve vlastnostech typ referencniho bodu a zmenit polohu referencniho bodu. Jeste to, ale dle me ma dve male mouchy :-)
1) Potreboval bych aby v dialogu "vlastnosti" bylo vyhledavani pred parametry. Je to asi zavisle na poradi vytvareni. Vim, ze vyhledavani jsem vytvoril jako posledni, ale potreboval bych ho pred parametry .
2) Pokud jste se divali na me videa, tak jste si vsimli, ze vsechno mam napojeno na "paletu nastroju". Tam pod ikonou je mozne zadat soubor, ze ktereho se ma vytahnout dany blok vcetne prednastavene hodnoty. No a prave ta prednastavena hodnota se neuklada a mam tam porad "vlastni". - UZ SE MI PODARILO UPRAVIT.
Budu rad, kdyz mi poradite.
Chtel jsem jiz pripojit soucasny stav v DWG, ale zatim jsem neprisel, jak soubor ke zprave pripojit
![]() Tomas Upravil tomas.karasek - 18.dub.2011 v 13:27 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.