Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi byl rozeslán účatníkům
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.103.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() Zasláno: 20.zář.2011 v 08:20 |
Malo by Vám fungovať, že celý jeden zadaný vstup (názov s medzerami)dáte do úvodzoviek. Vtedy medzeru neberie ako ENTER, ale čaká na druhé úvodzovky.
Upravil Buba - 20.zář.2011 v 08:21 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22004 |
![]() |
Já myslím, že jde o klasický problém postupu psaní - viz:
Nevím o žádné jiné změně v chování a osobně Alt+nnn kombinace moc nepoužívám.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Výborně toto funguje perfektně - DĚKUJI.
Nicméně by mne opravdu zajímalo jak je možné, že mi teď nelze z výše uvedených důvodů napsat v příkazovém řádku mezera pomocí znaků alt + .... ??? Asi otázka na pana Michla Zkusím si předělat i ostatní lispy - uvidíme. Děkuji |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1676 |
![]() |
prikladam upravenou funkci:
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1676 |
![]() |
Takze mistnost.lsp
Ve funkci je pouzita funkce GETSTRING aby nebrala viceslovne retezce. Predpokladam, ze Vas to stve u nazvu mistnosti Ve souboru do radku zadavani nazvu mistnosti pripiste pismeno T - viz nasledujici radek: (setq mnazev (getstring T "\nNázev místnosti: ")) |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Jeden z příkladů, na kterém to používám je lisp Místnost z GGmenu, ve kterém je obsažený blok na popis mísnosti. Takže při vybrání křivky pomocí tohoto lispu se mě to ptá na vyplňované údaje v příkazovém řádku
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
A ty bloky vkládáte nějakým skriptem, nebo v LISPU? Běžně bloky s atributy používám a mám v nich běžně mezery...
Pořád si nedovedu představit situaci, kdy by to bylo nezbytné. Můžete to trochu přiblížit, nebo poslat ten blok? |
|
![]() |
|
![]() |
Potřebuji napsat mezeru v příkazovém řádku (mám bloky s vnořenými atributy, které se vyplňují v příkazovém řádku než se vloží do výkresového prostoru) a tam nemohu použít mezerník, proto to řeším zadáním kódu alt +.... jenže mi nedávno z neznámého důvodu začal pracovat cad tak jak píši výše. Předpokládám, že to bude nv nastavení nějaké proměnné...
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nevím proč používat nějaké zástupné kódy, mezeru píšu normálně mezerníkem.
Samozřejmě tam kde mezera zadat jde, někdy mezerním funguje na ukončení příkazu. Nechci zpochybnit změnu chování AutoCadu na stisk klávesy ALT, ale tady asi bude problém někde jinde. Proč prostě nepíšete mezeru mezerníkem? Takhle jen komplikujete například vyhledávání apod... |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, mezeru v příkazovém řádku zadávám pomocí kódu alt+ U+255 (tuším), problém je v tom, že to mám tak naučené v cadu, že už to dělám automaticky a vlastně ani nevím co přesně mačkám. Co se mi teď přihodilo - najednou při vyplňování atributu v příkazovém řádku cadu napíši text a chci napsat mezeru pomocí výše uvedených znaků, ale omakžitě se mi po zmáčnutí atl přepne na lištu (soubor, možnosti, apod) což mi nikdy nedělalo a nevím jak to zase přepnout, aby po zmáčknutí alt v příkazovém řádku neskočilo rovnou na lištu ?
Jak na to ? Případně jak zadáváte mezeru příkazovém řádku ? Díky Upravil Mikemamm - 19.zář.2011 v 19:10 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.