Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Téma: Písmo v razítku milionkrát větší než razítko.. Zasláno: 27.říj.2009 v 10:20
Být vámi, tak to zkusím s těmi rozvrženími. Tak to bylo od tvůrců AutoCADu myšlené. Kreslit v modelu a tisknout z rozvržení. Můžete si udělat rozvržení pro různé velikosti papíru, razítko tam vložíte jenom jednou a nemusíte ho mít jako blok a pak už jenom posouváte ve výřezu kresbu a přepisujete hodnoty v razítku nebo duplikujete rozvržení. Navíc se rozvržení dají snadno přenášet mezi výkresy.
Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline
Bodů: 1805
Zasláno: 27.říj.2009 v 09:17
Jak jsem psal, nemam Mechanical, ale ať dělám co děl tak u mne se vkládá bez problému, v požadovaném měřítku (velikosti).
Tam se budou někce tlouct velikost a anotace.
Ještě se raději zeptám, máte v tom vkládaném razítku odstraněny veškeré anotace - na razítko, na atributy, na texty - pokud ne tak to zkuste.
Já osobně jim ještě nepřišel moc na chuť. Každý blok, který vkládám mam upravený do měřítka 1:1, bez anotací.
Zasláno: 27.říj.2009 v 09:02
Pokud je momentálně celé razítko velké, je problém asi při vkládání.
Jestli to dobře chápu, tak po vložení razítka do výkresu 1:20 - razítko by mělo být 20 x zvětšeno - se zvětší více (asi o anotaci tj. dalších 20).
Nemam Mechanikal, ale zkuste při vložení zadat měřítko 1 (jaké zadáváte).
mika87 napsal(a):
...ve výkrese je můj postup takový, že si dám příkaz " Okraje výkresu s rohovým razítkem", tam si navolím formát papíru a měřítko... následně vkládám blok a zadávám měřítko...
Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline
Bodů: 1252
Zasláno: 27.říj.2009 v 07:45
Ano, mnoho cest vede do Říma - tedy ke kýženému výkresu, který chce zákazník v papírové formě. Ono montérům se těžko pracuje podle obrázku na displeji notebooku. Nic nevnucuji, jenom navrhuji jednu / několik šablon (podle formátu) v rozvržení (třeba s různými razítky) a jedním (několika ) výřezy, které můžete mít (každý výřez) v jiném měřítku.
P. vbehun odpovídám...pracuji jen v modelu, nikdy ne v rozvržení...pokud mám 20 výkresů a ty mají různá měřítka, musím vkládat různá razítka. Ve své složce mám veškeríé bloky...tam tedy i tohle razítko v měřítku 1:1...ve výkrese je můj postup takový, že si dám příkaz " Okraje výkresu s rohovým razítkem", tam si navolím formát papíru a měřítko... následně vkládám blok a zadávám měřítko...když toto udělám tak moje původní razítko udělá přesně to, že písmo je obrovské, přestože razítko, jako takové je ve správné velikosti... Když to teď udělám s opraveným razítkem odsud tak i celé razítko je obrovské... Je to asi těžké pochopit, ale myslím že každý má jiné postupy, které si upravuje k druhu práce... Pro moji praxi je toto nejjednodušší, jako i to že pracuji jen v modelu... A navíc ve firmě je těchto razítek hned několik, jiné je u dispozic pro zákazníky, jiné je pro výrobní dokumentaci,..atd.
Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline
Bodů: 1252
Zasláno: 26.říj.2009 v 21:29
Ono už je to vyřešeno - ale přece jen nechápu, proč razítko vkládáte do více objektů a s různými měřítky. Poněkud logičtější mi připadá mít razítko v měřítku 1:1 a vkládat je do výkresového prostoru / rozvržení / layoutu.
Zasláno: 26.říj.2009 v 17:08
V razítku přes editor atributů odstranit zaškrtnutí poznámky na kartě Možnosti textu (pro každý řádek samostatně).
Viz. přiložený soubor - tam jsou veškerá měřítka odstraněna- pro razítko snad nejsou ani potřebná.
Ještě se to dá rozložit a pak zvětšit 20x, ale to je skoro jako měnit velikost textu Někde se to násobí dalším měřítkem, ale nevím jakým. Snad to někdo napíše.
Nebo ještě zkuste příkaz _objectscale (s podtržítkem na začátku) a pak označte to razítko. Pokud Vám vyskočí tabulka s měřítky, postupujte tak jak jsem psal.
Pokud se Vám nezobrazí při klepnutím pravým tlačítkem vůbec žádná nabídka, tak klikněte pravým tlačítkem na příkazový řádek a zvolte Možnosti. Otevře se Vám okno a v kartě Uživatelské nastavení je Úprava nastavení pravého tlačítka. Tam v odstavci Režim úprav zvolte Vyvolání místní nabídky. Pak to potvrďte a zkuste znovu označit razítko a pak pravé tlačítko.
A pokud se Vám nabídka zobrazí a není tam ta položka, tak je to tím že máte Mechanical a s tím Vám neporadím.
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru