Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
racto0 ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 05.srp.2009 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2016 Stav: Offline Bodů: 97 |
![]() Zasláno: 02.kvě.2017 v 08:36 |
Ahojte. Používal som príkaz 2bb s rovnomenného lispu. Avšak mam teraz AutoCAD 2016 a vypisuje mi error. Je nejaká náhrada zato? Je to super vec keď potrebujem zmeniť farbu v blokoch
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Na změnu barvy v blocích existuje mnoho nástrojů. Možná by šel upravit/opravit i váš LISP soubor 2BB, ale musel byste jej dát k dispozici - bez konkrétního kódu těžko někdo pomůže.
|
|
![]() |
|
pavelstyl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 226 |
![]() |
Jestli je to nějaká odvozenina z udělátka BB, tak si tipnu, že chybí cesta v Support paths na adresář, kde je uložený lsp a dcl.
Pavel Štyl
|
|
![]() |
|
racto0 ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 05.srp.2009 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2016 Stav: Offline Bodů: 97 |
![]() |
Ja poznam len tento, samozrejme ak je nejaký iný privítam.
Pripajam lisp |
|
![]() |
|
pavelstyl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 226 |
![]() |
Tato utilitka potřebuje ještě soubor 2bb.dcl. A oba soubory musí být v adresáři, který AutoCAD dohledá.
Pavel Štyl
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano ma. Zmenil som koncovku lebo nedalo sa nahrať. |
|
![]() |
|
![]() |
Oba soubory (lsp+dcl) jsem stáhnul a uložil do D:\2BB. Tuto cestu jsem přidal do Options - Files - Support paths. Zatáhl jsem 2bb.lsp do výkresu a zadal příkaz 2BB. Zobrazí se dialogový panel "Editace bloku 1.3".
Dostanete se až sem? Kde ten program zhavaruje? Pavel
|
|
![]() |
|
![]() |
![]() Dakujem :)))) |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Dovolil jsem to přidat sem, aby na to nebylo nové téma, když to částečně souvisí.
Můj dotaz a prosba je, zda by jí nebylo možné modifikovat tak, aby uměla měnit barvu entit bloku i v případě, že tyto mají barvu nastavenu v RGB/TrueColor. Předem děkuji! PS: Mnohokráte děkuji panu Štylovi za tuto utilitku (b.lsp alias 2bb.lsp) ![]() |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Nestačil by příkaz
NASTAVDLEHLAD ?
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Nestačil, protože NASTAVDLEHLAD to změní na "DleHlad", ale já to potřebuji "DleBlok" a hladinu změnit na "0".
Jedině lze použít kombinaci NASTAVDLEHLAD, který přehodí barvu do stavu, kdy to následně umí 2BB již změnit. Je to trochu kostrbaté, ale účel to splní, díky. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak v tom případě pomůže FIXBLOCK - viz Download.
|
|
![]() |
|
![]() |
Mám lispík, který umí v celém výkrese (včetně bloků) převést RGB barvu na indexovou. Třeba by to bylo méně krkolomné řešení.
V případě zájmu mohu poslat nebo někde nasdílet.
|
|
![]() |
|
![]() |
FIXBLOCK znám, ale ten RGB barvu také nepřevede, to jsem zkoušel. Používá interně podobný princip jako 2BB a neporadí si s RGB barvou, funguje to jen na klasickou škálu 255 základních barev.
Lispem na RGB barvy nepohrdnu, prosím přes PM nebo vložte jako přejmenovanou přílohu zde do diskuse. Děkuji všem! |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Máte pravdu, FixBlock neuměl RGB. Už umí - viz Download.
|
|
![]() |
|
![]() |
Lispík pro odstranění RGB barvy entit včetně bloků je tady Spustí se to RGBBL Pavel
|
|
![]() |
|
![]() |
Pánové, vřelé díky!
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.