ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi byl rozeslán účatníkům
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.103.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Autodesk Fusion 360 - cloudový CAD/CAM/CAE - v CZ
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoCivil 2006 zapomíná nastavení

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil 2006 zapomíná nastavení
    Zasláno: 08.zář.2006 v 18:07
Už asi popáte se stalo, že jeden ze tří Civilů 2006 (u kolegyně) přes noc "zapomněl" své nastavení (profil, pracovní prostor, kromě implicitních všechny nastavené cesty, uživatelské CUI, apod.)Cry

Takže jsem to musel pokaždé nastavit ručně znova. Postupně jsem došel k tomu, že pokud importuji profil (*.arg), tak se téměř vše spraví. To téměř znamená zapnuté některé toolbary, které nechci a naopak vypnuté ty, co chci mít zobrazené. Podívám se do CUI, a vidím, že je nastavený jiný pracovní prostor (nikoliv implicitní, ale starý upravovaný - proč). Fajn, mělo by se to spravit tím, že se přepnu do správného pracovního prostoru - ale nic se nestane a musím to doupravit ručně, stejně jako vypnout animaci zoomu a někkterá další nastavení.Angry

Takže :  buď
je sklerotik Civil (Autocad), protože si při zavírání SÁM (??) přepíše informace o nastavení - přitom žádná neočekávaná "drsná" událost (výpadek proudu, spadnutí acadu, spadnutí OS (Win2000) nebo jiného programu v době zavírání acadu ) se neudála

anebo
je na vině disk (tomu sice možná odpovídá i to, že to jen na jednom počítači - ale to by se zase asi při startu acadu objevila nějaká hláška o vadných registrech, ne ??)

Antivir (AVG) je každodenně (i několikrát - jsou-li aktualizace) aktualizován a každý den probíhá test (negativní výsledky)

Dnes jsem pro jistotu přidal do startovací ikony i cestu na profil, tak jsem zvědav, jestli se to ještě objeví. Obávám se, že ano, a že to bude poněkud zákeřnější, protože to nebude na první pohled vidět
Napadá někoho jiná souvislost?
Díky za každý nápad
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2006 v 14:04
Takže jak vidím, u nikoho se nic podobného zřejmě nestalo.
Možná někoho odradilo pojmenování předmětu, ale podle mne to je věc acadu a ne jeho nadstavby - proto jsem to umístil sem

Ozývám se znovu ale proto, že se dnes situace opakovala na jiném počítači (i jinak HW postaveném), takže použitým hardwarem to nebude ....

Zatím jsem byl vždycky po ruce a spravuji to čím dál rychleji Confused, ale na úkor mé vlastní práce. A když tu zrovna nebudu, zbydou kolegům jen Cry a mne pak může čekat Ouch

J. Mantlík

Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2006 v 14:11
Musím Vás bohužel zklamat, nevypozoroval jsem tento problém na své instalaci. Jak to večer vypnu, tak to ráno po zapnutí najdu stejné.
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22004
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2006 v 14:50
Nepoužíváte nějaké pravidelné pročišťování Registry, adresářů, sdílené síťové profily (roaming profiles) nebo něco takového?
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2006 v 16:40
R. Čech
Já jsem na své instalaci (ve firmě nejstarší) na tento problém (zatím ??) nenarazil. Můj Civil se v tomto ohledu chová mravně (pominu-li to, že mi po upgradu z 2005 na 2006 slavný CUI zlikvidoval všechny mapovské ikony a doteď jsou místo nich jen otazníky).
Poprvé se to kolegyni stalo počátkem prázdnin (dosud asi 5x), na dalším počítači se to dnes stalo poprvé .....

V Michl
Možná to někdo nebude považovat na nejlepší, ale i z důvodu bezpečnosti máme všechny instalace kompletně lokální, žádný acad, civil či LT si nepotřebuje na nic sahat po síti. Údržba je sice trochu náročnější, ale zatím se to vyplatilo.
žádné (natož pravidelné) pročišťování registrů ani jiných systémových či programových adresářů se neprovádí, uživatelé mají zákaz "strkat nos" na disk C či do programových adresářů. Přístup sice není natvrdo omezen, ale vzhledem k tomu, že nemažou ani Temp , tak tam asi nelezou.

J. Mantlík

Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2006 v 16:52

nechci chválit dne před večerem, ale s tím CUI jsem naopak udělal velmi zajímavou a pozitivní zkušenost. Měl jsem svoje USER.MNU, kde byly všechny možné ikony s odkazem na příslušné BMP soubory. Po instalaci 2006 a 2007 jsem tyto BMP šoupnul do adresáře C:\Autocad.bmp, p5es MENULOAD jsem načetl USER.MNU a "asi" automatáicky se mi udělalo USER.CUI, samozřejmě s otazníky. Když jsem ale u jednoho tlačítka zadal přesně cestu k příslušnému BMP souboru, po uložení se "oživily" všechny ostatní. Nechtěl jsem tomu ani věřit, ale jako by si jedním natažením někde uložil cestu pro všechny ostatní. Když jsem pak USER.CUI kopíroval pro instalaci 2007, provedl zase MENULOAD, tak se už to oživilo hned. Možná je to neuvěřitelné, náhoda, zázrak či něco takového, ale opravdu jsem neměl s přenosem TOOLBARS jediný problém. Třeba jsem dělal něco špatně, resp. ne podle manuálu, ale po něm jsem nepátral.

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.zář.2006 v 17:41
Tak tuhle zkušenost už jsem udělal taky. Nechci polemizovat, zda je pozitivní, nebo zda je naopak jednou ze známek toho, že si CUI "žije svým vlastním životem" (a to by bylo na pováženou ......)
Taky jsem měl do 2005 UŽIVATELSKÉ ikony (podobně jako jiné uživatelské soubory či nastavení) v samostatném adresáři. Další postup stejný, jako u Vás, donutil jsem CUI, aby je hledal tam, kde chci já (samozřejmě ne v c:\documents and settings\ .........) a vše vypadalo v pořádku. druhý den byly otázníky místo UŽIVATELSKÝCH (bmp) ikon - spravilo se to zázračně stejným způsobem jako Vám.
Za několik dní jsem otevřel CUI kvůli přidání nabídky do prac. prostoru a po zavření zmizely VESTAVĚNÉ (tj originální "mapovské") ikony
Jelikož mne živí projekty a ne "hraní si s počítačem", tak jsem se na to vy...  (kašlal). A tak zatím (možná neoprávněně) nemám nervy na přechod na 2007 - raději bych už konečně začal ten Civil plně využívat (to už ale není vina Civilu, abych mu nekřivdil - i když na druhé straně ten čas věnovaný takovým problémům někde chybí)

PS.
Problém se ztracenými uživatelskými ikonami se objevil i dnes ráno, když jsem restauroval výše popisovanou ztrátu nastavení Civilu na druhém počítači - "samozřejmě" stačilo nastavit celou cestu na jednu ikonu. Zajímavé je to, že na prvním počítači (kde se ztráta nastavení projevila už víckrát), se tohle nikdy nestalo !
J. Mantlík

Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.zář.2006 v 16:46
Pane Michl, toto téma by se měla nacházet ve fóru Autodesk Map, Civil3D, viďte?
-FerTh-
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9440:VIPInventor zapomíná umístění knihovny materiálů a barev.
Tip 6228:VIPJak přenést terén, profily a řezy do starší verze Civil 3D?
Tip 5578:VIPChyba 1603 při instalaci CAD aplikace - příčiny.
Tip 4603:Přehlednější zobrazení v Civil 3D a ADT.
Tip 3224:VIPChyba při uložení: dokument xxxx.dwg provádí příkaz
Tip 4293:Z jakých aplikací mohu publikovat 3D DWF?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,734 sekund.