ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVelikost souboru pri tisku

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jersey Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.říj.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD2010 ( Architecture )
Stav: Offline
Bodů: 99
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Velikost souboru pri tisku
    Zasláno: 26.říj.2006 v 08:27
Dobrý den , lze výkres ulozit do nejakého jiného formátu, aby se zmenšila jeho velikost a tím i zrychlil prenos dat s compu na plotr????  děkuji
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2006 v 08:41
Ano tiskem do souboru PLT. Ale je nutné znát přesně typ plotru na kterém budete tyneto výkres tisknout. Jinak lze využít i jiné formáty jako např DWF nebo PDF.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2006 v 08:51
Ono to určitě bude záležet i na značce a modelu plotru, ale obávám se, že žádný "kompaktnější" formát pro rychlejší přenos dat nenajdete - spíš naopak.
Ono taky moc záleží na tom, co tisknete (vektory, rastry, hybrid), případně (někdy) i jak "hustá" je kresba.
Pak je tu taky otázka, co je velikost, kterou chcete zmenšit - její vliv závisí i na připojení plotru (LPT/LAN)

Ale abych přidal i jeden konkrétní poznatek. Stávalo se nám u HP750C+ (a nevzpomenu si, jestli i u HP800), že velikost PLT souboru "závisela" i na délce otevření výkresu. Například když jsem tiskl po celodenní práci složitější situaci pro územní plánování, měla klidně i 60 MB. Ale když jsem ten soubor zavřel, znovu otevřel a udělal stejný PLT soubor, tak se velikost zmenšila třeba na 5 MB. Proč? nevím ...
U HP800 se dělají PLT soubory menší a připojení je přes LAN, tak jsem to asi už nezkoušel

J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2006 v 08:54
Tisk přes DWF jsem nezkoušel
Ale obecně mám pocit, že načítání PDF trvá déle, než načítání PLT
J. Mantlík

Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2006 v 13:26
Ano, pokud nemáte tiskárnu s podporou HW PostScriptu, tak je tisk některých .PDF na dosti dlouhé lokte.
Doporučuji použít .DWF. Velmi dobře se to v tom i archivuje, dá se to následně normálně otvírat, tisknout na jekékoliv tiskárně (to s .plt neuděláte), .DWF bude většinou menší jak .PLT, atd.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 104:Texty s TrueType fonty nejsou vyplněné při vykreslování (jen obrysy).
Tip 7571:Snadný ztlumený tisk xref objektů.
Tip 9798:VIPiLogic pravidlo pro automatické směrování tisku (formát/tiskárna).
Tip 334:Čáry výkresu jsou tlustší než by měly být.
Tip 3918:Nedaří se mi na HP DesignJet vytisknout plakát delší než cca 138cm (54").
Tip 7658:Nefunguje mi dobře průhlednost entit při tisku.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,176 sekund.