Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() Zasláno: 11.led.2007 v 08:48 |
Dobrý den,
chci se optat, zda font Cadkon.shx je volně šiřitelný. Pokud ano, kde se dá získat?
Předem děkuji za Vaši radu
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Tento SHX potřebujete k zobrazení výkresů z Cadkonu (je nedílnou součástí výkresu) - takže nejlépe od autora onoho DWG výkresu. |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
... a s tím, zda se dá opravdu volně šířit (třeba jestli ho smíte používat pokud nevlastníte žádný Cadkon), bych se obrátil na stvořitele - tedy AB Studio.
A pokud odpovím jinak na dotaz získání, tak se instaluje spolu s CADKONem. Kdysi do adresáře C:\Program files\AutoCAD xxxx\Support\. |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Mám jenom A2006LT, Cadkon nevlastním, nejsem stavař :-)
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Vím, že máte LT (máte to v popisku).
CADKON je i pro LT (CADKON 2D) a se stavařema to nemám nic společného. Já jsem třeba stavař a přesto ho nepoužívám ![]() |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Jen bych rád požádal zda by někdo kdo má zjišěno zda je cadkon.shx volně šířitelný či ne, mohl toto stanovisko vyvěsit posléze i zde.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Jen bych rád požádal zda by někdo kdo má zjišěno zda je cadkon.shx volně šířitelný či ne, mohl toto stanovisko vyvěsit posléze i zde. Díky
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Toto se zde ji dříve řešilo v tématu Typy čar a tam bylo mj. napsáno "Tyto soubory jsou podle mne v
souladu s architekturou Acadu volně přenositelné a šiřitelné a počítá s
tím i např. příkaz acadu ETRANSMIT, který sbalí všechny potřebné soubory
pro přenos (tedy i včetně fontů, tvarů, atd.)". Myslím, že s tím nelze než 100% souhlasit a dále to neřešit.
|
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Podle mě se ale pohybujeme ve dvou rovinách, mít příslušný SHX, protože ho potřebuji k souborům, které jsem od někoho získal jako podklad pro další práci a používat SHX soubor pro svoji práci, aniž bych jej obdržel jako součást podkladů. A pokud se podívám na počátek tématu, dotaz zněl "kde se dá získat?" Takže bych to viděl spíše na to druhé, líbí se mi nějaký fontík, který je v nějakém SHX a kde se k němu dostat? Takže mohu používat SHX soubor pro svou práci, když jsem jej nezískal oficiálně se softem? |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Alebo tretia možnosť. Dostanem nejaké vyhrabané podklady, cca rok staré a chýba mi k nim font. :-(
|
|
![]() |
|
Jano ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 29.čer.2006 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2013, Revit 2013, 14 Stav: Offline Bodů: 11 |
![]() |
Font Cadkon.shx som v mojom počítači našiel, neviem ho sem však zavesiť. Napište mi e-mail, obratom Vám ho zašlem.... architekt@krchnavy.sk |
|
Jan
|
|
![]() |
|
hynekn ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ADT 3 Stav: Offline Bodů: 49 |
![]() |
...a nebo se v budoucí verzi AutoCADu dočkáme toho, co můžeme vidět (víceméně úspěšně) třeba u PDF, že fonty jsou ve výkresu vždycky a nespoléhají se na vnější soubory (když to jde se šrafami a typy čar, že?). Ovšem je to veliký zásah do zpětné kompatibility
![]() |
|
Hynek
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,162 sekund.