Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
marek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 26.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit 2010 Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() Zasláno: 06.bře.2007 v 14:55 |
Při práci na výkresu "spadl" autocad a nevíme jak získat rozdělaný výkres(denní práce). V automatickém ukládání se uložil soubor sv$ a v dočasných souborech soubor ac$(s divným názvem) a nejdou nám otevřít(otevíráme přepsáním na dwg). Poradí někdo jak získat data z počítače, kdyč máme nastaveno aut. ukládání na 5min a žádné jiné zdroje jsme nenašli.
Díky.
Marek
|
|
b-marek
|
|
![]() |
|
Narlen ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.led.2007 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: ADT2007+CADKON-DT+, CADKON 2D 2007, Atlas DMT 4.20 Stav: Offline Bodů: 41 |
![]() |
Co přesně myslíte tím "nejdou nám otevřít" ? Zahlásí program nějakou chybu?
|
|
J.R.
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Doufám, že se v AC2007 proti 2006 nic nezměnilo, takže
Soubor ac$ Vám nebude k ničemu
soubor sv$ by měl jít otevřít - je potřeba pouze přejmenovat na dwg
v adresáři temp MOŽNÁ budou i soubory bak. pokud budou mít dnešní datum, přejmenujte je na dwg a snad půjdou otevřít (ale mechanismus, kdy se tyto baky s divnými názvy, jako "061113 AREAL KOORD SIT ulice_uprav_1_1_9088.bak" vytvoří, jsem zatím nepochopil....)
A pokud jste zkoušel _recover a ten Vám nepomohl a nic jiného se nepovedlo otevřít, pak nezbývá, než s Vámi hluboce soucítit
![]() |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Zkuste prohledat i jiné TEMPy. Ve složce Windows/Temp, v Dokuments .../Uživatel/Local Settings/Temp. Je to sice málo pravděpodobné, ale někdy se člověk až diví co všechno se v PC může udát. Ale hlavně se z této situace pro příště poučte. Nespoléhejte na automatické ukládání a ukládejte i "ručně". Minimálně při každém odchodu od PC použiju ikonu s disketou. Taky se podívejte, zda máte v Možnosti/Otevřít a uložit zatrženo i "Vytvářet záložní kopii při každém ukládání". Taková záloha se často hodí. Také se mi velmi osvědčilo ihned po ranním otevření výkresu ho uložit pod novým názvem - já dávám na konec názvu do závorky datum (07-03-06). A má poslední zkušenost vysledovaná od nepořádných kolegů: Když otevřu nový výkres a neuložím ho, tak se mi žádné automatické zálohy netvoří (tímto si ale nejsem 100% jistý). Takže když začnu na novém výkrese, celý den na něm dělám a pak PC nebo AutoCAD spadne, jsem v
![]() Upravil koutnak - 06.bře.2007 v 15:39 |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Pro usnadnění hledání a otevírání souborů zálohy Vám snad pomůže následující LISP:
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
to se může hodit
![]() |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Já vím, ono jo teď při těch profilech težké si neustále pamatovat, kdeže ten TEMP vlastně je, a znám i uživatele, kteří o TEMPu ani neslyšeli :) (a ani se jim nedivím)
Upravil PepaR - 06.bře.2007 v 16:54 |
|
![]() |
|
![]() |
Temp si naštěstí mohu umístit, kam chci (když si stejně musím nastavit všechny možné cesty)
Ale máte pravdu, že někteří o něm i přes osvětu) ani nevědí či nechtějí vědět. Zrovna nedávno za mnou přišla kolegyně, že se jí najednou nechce udělat PLT soubor. Zjistil jsem, že dokápla poslední kapka a že má plný disk. Tak jsem hledal, co smazat a ejhle, temp měl asi 8 GB
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.