Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 20.úno.2008 v 17:14 |
S úspěchem používám funkci PLJOIN převzatou z Express Tools, ale nyní mi několik uživatelů nahlásilo, že v AutoCADu 2008 tato funkce havaruje.
Nepomohl by ji prosím někdo odladit. Ve škole tuto verzi AutoCADu nemáme a tak nemám na čem to otestovat.
Předem děkuji za pomoc
Upravil PepaR - 20.úno.2008 v 17:15 |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Někdy tu běžela následující sekvence ^C^C_peditaccept;1;_select;\_pedit;_m;_p;;_j;;;
Nestačí tohle?
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Tuto sekvenci znám, ale nedosahuje kvalit a možností PLJOIN. Nyní čtu tip 3851 a ten to možná vyřeší, tak jim to doporučím.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Kvalit a možností? To si rád nechám vysvětlit, třeba mi něco uniká. Když chci spojit něco jednoduchého, použii tu sekvenci, když něco složitého, tak funkci MAPu.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Beru zpět, Vaše makro je vymakanější, umí násobný výběr. Znal jsem toto makro jen bez této možnosti a ta mi chyběla nejvíce.
Nicméně v PLJOIN měl tu výhodu, že zvládl i složitější tvary a funkce šla snadno vyvolat pro opakování.
Děkuju za radu a nové makro
|
|
![]() |
|
![]() |
To není žádné "moje" makro
Někde jsem k tomu přišel, ani nevím kde. A je to přenosné, ale naštěstí ne zdraví škodlivé!
Ta sekvence s mnoha středníky mi totiž vůbec nic neříká! Ale funguje dobře.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21906 |
![]() |
Není to zas taková věda - prostě ";" je jako stisk Enter, "\" je čekání na zadání uživatele -- pak už je to jen opsání toho co člověk zadává při normální interaktivní práci.
Ve verzi 2009 se tvorba takovýchto jednoduchých maker o dost zjednoduší - obsahuje automatický "Macro recorder".
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Á, tak to asi bude něco jako ve Wordu...
![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21906 |
![]() |
Principielně ano, ale Word generuje VBA program, kdežto Macro recorder AutoCADu generuje jednodušší a uživatelsky snáze přizpůsobitelný interaktivní skript (ne kód pro programátora).
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Takže ještě skvělejší
![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Přeji příjemný den
toto téma je již značně vyčichlé, ale mám jednu poznámečku. pokud jsou na acad 2008 nainstalované expres toolst, tak pljoin bez problémů chodí, byť není jejich součástí a musí se přetáhnout ze starší verze. Jan Kosík |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.