Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() Zasláno: 09.čer.2008 v 07:53 |
Za 6 dnů nám končí platnost HULA (Home Use Licence Application). Když dám aktivovat produkt, proběhne aktivace zdánlivě v pořádku, ale při novém startu AutoCADu je tu opět varování, že licence končí. Novou žádost o licenční čísla mi na aktivačním středisku nevzali - že už mi jednou vydali plný počet. Mám plná práva na počítač, takže v nemožnosti zápisu do registru to není.
S Xanadu, který je naším dodavatelem, jsem se spojil, ale zatím mi nepomohli - zřejmě je to i pro ně nová věc.
Konstruktéři si dost zvykli, že mohou dodělávat resty doma a teď se nervozita na palubě zvyšuje.
Máte někdo zkušenost?
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
zatím jsem HULA licence neobnovoval (běží pouze ty staré a asi taky budou končit, jen ti architekti asi nejsou tak nervózní :-) ), ale žil jsem v představě, že HULA je pouze na dobu cca 1 rok a s příchodem nové verze zas musí být nová HULA na novou verzi. To vám nechtějí dát čísla na novou verzi nebo už na tu, co jste jednou dostal?
zdravím
|
|
![]() |
|
Jiří Šeda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 04.bře.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk Stav: Offline Bodů: 56 |
![]() |
Dobrý den,
dle licenčních podmínek Autodesku je HULA platná maximálně po dobu 13měsíců nebo skončí vypršením platnosti aktivního kontraktu. Pokud tedy neprodloužíte kontrakt (Renewal), pak končí i HULA. Jestliže kontrakt obnovíte, pak platí HULA 13 měsíců a po této době je nutné zažádat (např. prostřednictvím Xanadu) o prodloužení platnosti HULA. Platnost bude prodloužena do konce kontraktu, maximálně však opět na 13 měsíců.
Žádat o nová licenční čísla nelze, ty se vydávají pouze jednou. Platnost HULA se prodlužuje na základě Kódů žádosti (Request codes).
S pozdravem
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Právě že je na 13 měsíců a asi se obecně předpokládalo, že do té doby bude další verze. Jenže 2009 jsem ještě nedostal.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Můžete mě ještě někdo nakopnout, jak se obecně o novou HULA žádá (vím, že podmínkou je subscription)? Stejně jako u prodloužení, tedy přes prodejce? Děkuji.
(přiznám se, že jsem o možnosti HULA neměl dosud tušení ![]() |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
OT: Pane Bláho, to nejste sám...
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 04.bře.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk Stav: Offline Bodů: 56 |
![]() |
Ano, ideálně přes prodejce, který disponuje potřebnými detaily o Vašich licencích a kontraktech.
S pozdravem
Jiří Šeda
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Zřejmě nečtete pozorně X-News - budeme asi muset začít zkoušet :-)
Tady je trochu osvěty:
Pravý domácí CAD - a zadarmo |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Poslední dva jsem ještě nečetl vůbec, nějak není čas ![]() Doplnění: Ajaj, ono to bylo v květnových X-News pro loňský rok ![]() Upravil Petr Bláha - 09.čer.2008 v 15:59 |
|
![]() |
|
![]() |
Jak jsem to dělal před tím rokem už si moc nepamatuji - vím jen, že to bylo spousta klikání v angličtině :-)
Ale v praxi stačí mít aktuální PDF formulář žádosti.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
U nás určitě nastane situace, kdy někteří z těch, co mají HULA doma na svém PC, už nejsou v našem souboru, samozřejmě se od nich nedá nějaká spolupráce s navracením licence očekávat. Vyprší jim platnost, sami je neobnoví (???). Jakým způsobem pak reaguje Autodesk na další žádosti o licence - dokáže je odečíst z vydaného množství? Nebo to XANADU zmanageruje k naší spokojenosti?
Zdravím
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nerozumím - licence není třeba vracet, platnost automaticky skončí. Pokud by chtěli prodloužit platnost HULA licencí (a budete mít obnovený kontrakt), zažádají si o nový autorizační kód (ať už přímo nebo u resellera)
Pouze připomínám, že na základě HULA dostanete nová SN, která nainstalujete lokálně a autorizace se provádí na základě Kódů žádosti. Tzn., že HULA SN zůstávají platná i nadále.
Přeji hezký den
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jde o to, jestli si můžou obnovit domácí licenci ti uživatelé, kteří už nejsou našimi zaměstnanci, sami - nebo o to musejí požádat přes někoho (ať už mne nebo XANADU nebo jinak). Vím, že po aktivaci HULA mi přijde email, že někdo si vyžádal HULA, ale to je tak všechno, co se dovím. Jak tedy řešit ty, kteří už tu licenci doma mají, budou mít snahu si ji prodloužit, a já jim v tom potřebuji zabránit???
Díky
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Doporučujeme, aby autorizace byly vždy prováděny přes SW Coordinatora a ten je posílal na prodejce. Tím vzniká dvojnásobná kontrola a přehled o tom, kdo autorizuje. |
|
![]() |
|
![]() |
Není mi úplně jasné, jak si to představujete. Dejme tomu, že i uživateli zatajím HULA SN a donutím ho, aby mi dovezl svůj počítač na stůl do práce. Tam mu nainstaluji třeba Mechanical a aktivuji ho. Uživatel si odveze počítač a za měsíc dá společnosti vale. IMHO není žádná cesta, jak mu zabránit v dalším používání SW. Navíc si kdekoliv může opatřit instalační CD, přečíst si SN a nainstalovat a aktivovat produkt kamarádovi (když je SN číslo jedno pro 11 licencí jako u nás). Celá selanka skončí IMHO až po 13 měsících.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Takže poslední poznatky.
Uvědomuji si plně, že HULA je od Autodesku velký a alespoň pro mne dost překvapivý bonus. Nemohu se ale zbavit dojmu, že sám Autodesk a jeho distribuční kanály jsou překvapeny taky.
- nové HULA licenční číslo mi odmítli vydat, protože mi už jedno vydali,
- nová on-line aktivace proběhne, ale platnost se neprodlouží,
- při pokusu o off-line aktivaci přes zástupce Xanadu mi odpověděli, že na tato čísla požadavků již aktivace proběhla,
- údajně se po vypršení platnosti licence (za 2 dny) zobrazí jiná čísla požadvků (???) a na ty mi pak (snad) vystaví aktivační kódy.
(Píšu to sem hlavně proto, abych ostatní uchránil cestě po slepých uličkách, kterými jsem už prošel) Upravil Seiner - 13.čer.2008 v 10:57 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Chápeme, že tyto cesty jsou poněkud komplikované, nicméně vcelku logické. Pro HULA licence je nutné vydat zvláštní SN. Aktivační kódy jsou samozřejmě vázány na Kódy žádosti a tyto kódy jsou platné 13 měsíců. Proto je pro dalších 13 měsíců nutno použít nové Kódy žádosti. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Zas tak nové a překvapivé to není - program běží už rok a dost našich zákazníků ho využívá. To je teď nové (uplynul rok) je proces prodlužování/obnovování. Ale jak říkal Rychlonožka: to se zatáhne...
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,520 sekund.