Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
de Forbes ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 12.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() Zasláno: 12.kvě.2005 v 12:25 |
Zkus si sehnat trial od nějakého ACAD LT, bez dalších přívlastků nebo nějakou levnou starší verzi ACADu, například ACAD LT 2000. Názvy které jsi uvedl, jsou specializované poddruhy ACADu, které jako začátečník nebudeš potřebovat.
|
|
![]() |
|
Keberdle Václav ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autocad 2006 LT,Rhinoceros 4,Catia 4 Stav: Offline Bodů: 152 |
![]() |
To sice ano ale zalezi na tom skym clovek spolupracuje Pokud vasi odberatele/dodavatele pouzivaji stejny cad (specificky prumysl) Sel bych do nej take pokud to finance dovoli. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
U AutoCADu ani Inventoru se určitě nemusíte bát nějakého "vapourware"- obě aplikace jsou světově nejprodávanější ve svých oborech (obecný CAD, 3D MCAD), pro Autodesk jsou to stěžejní aplikace a podporuje je vahou svého miliardového obratu.
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
jasně, to někdy dělaj:) ... ale s žádným autodesk produktem asi zcela vedle nešlápnete - firma už přece jen nějaký čas na trhu je ... totéž se dá říci o aac ... Vaše obavy jsou logické, ale v daném kontextu zbytečně paranoidní - pokud chcete jistotu, vemte řešení autodesk a nechte si poradit |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
prochaska ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 04.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Dík za odpovědi. Jasně, že se nakonec obrátím na dealera, ale dealer mi nikdy neřekne "tenhle produkt jsme koupili i s firmou co to vyvíjela, trochu učesali GUI a teď tomu říkáme integrální součást vývojářského balíku" a takhle nějak mi to trochu připadalo, když jsem si s tím u známého zkoušel hrát :-) Pro mně jako pro zákazníka je při tom informace tohoto druhu docela cenná, zvlášť když se v tom teprv začínám orientovat.
|
|
Aleš Procháska
|
|
![]() |
|
Keberdle Václav ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autocad 2006 LT,Rhinoceros 4,Catia 4 Stav: Offline Bodů: 152 |
![]() |
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
Všechno jsou to CAD aplikace Autodesku. AutoCAD je obecná CAD aplikace, AutoCAD Mechanical je strojařská verze AutoCADu (AutoCAD + funkce a normálie pro 2D konstruování), Mechanical Deskop je starší parametrická 3D CAD aplikace (modelář postavený na AutoCADu), Autodesk Inventor je samostatná 3D/2D aplikace pro parametrické modelování ve strojírenství. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
No, milý jelene, asi by nebyl až takový problém zabrousit na stránku Autodesku nebo nějakého distributora (nakonec, kde diskutujeme, že...) a o produktech si něco přečíst. Ale nejstručnější možné charakteristiky: AutoCAD: základní produkt. V syrové podobě umožňuje kreslení ve 2D a masochistům i ve 3D. Není profesně zaměřen. AutoCAD Mechanical: vychází z AutoCADu - strojařské rozšíření pro kreslení hlavně ve 2D. AutoCAD Mechanical Desktop: rozříření AutoCADu pro tvorbu ve 3D ve stravitelněnší formě. Autodesk Invertor: tomu jsme dřív říkali "velký CAD" :-). 3D modelář. Vaše další kroky v této zajímavé oblasti by bylo možné směrovat, pokud byste vysvětlil, v jaké oblasti pracujete a čeho chcete dosáhnout.
|
|
![]() |
|
prochaska ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 04.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Omlouvám se za možná hloupý dotaz. Jsem v oblasti CAD naprostý začátečník, vlastně ani ne začátečník protože jsem ještě ani nezačal shánět trial licence. Protože nejvíc je slyšet o AutoCADu, podíval jsem se jako první na něj a jsem z toho docela zmatený: AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Mechanical Desktop a AutoCAD Mechanical. Všechno je to pravé pro mě, dokonalé, přívětivé a vůbec různé neporovnatelné parametry, ale stejně nevím co je co. Mohl by mi prosím někdo jednoduše vysvětlit (nebo dát odkaz) jaký vztah mají mezi sebou tyhle čtyři věci? Dík. Aleš Procháska |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,430 sekund.