Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() Zasláno: 12.led.2009 v 08:31 |
Nevím proč tak košatá diskuze - nebo jsem původní problém nepochopil - ale volba "Vyberte objekty" je hned druhým krokem Průvodce extrakce dat, který generuje automatickou tabulku kusovníku.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Tabulka z excelu jde vložit několika způsoby:
1 - Propojit celý list 2 - Propojit v pojmenovaném rozsahu 3 - propojit s rozsahem - vybrané části Jinak se provede vše co je provedeno v excelu. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
To je pravda, ale nemám odzkoušeno jak je tomu v případě skrytých řádků a jejich zobrazení v tabulce AutoCADu.
Upravil PepaR - 11.led.2009 v 16:19 |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Autocad 2009 načítá tabulku z excelu bez problému rovnou jako tabulku, nemusí se tak načítak jako OLE objekt. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Soubor DXE sebou nese nastavení extrakce, tzn. je to něco jako šablona pro extrakci. Soubor otevřete, použijete v dialogu průvodce extrakcí dat.
Pokud tabulku propojíte s výkresem, tak by řádky němělo jít odebrat. Napadlo mě ale, že případná aktualizace a vynechání řádků by šlo řešit přes Excel, kde je možnost daný řádek skrýt. Tabulku Excelu pak načtete jako OLE objekt. Upravil PepaR - 11.led.2009 v 14:32 |
|
![]() |
|
![]() |
Možná něco dělám špatně, ale pro každou tabulku (jen určitý blok), aby byla provázána s výkresem je vytvářím soubor DXE, který je uložený ve výkrese (zobrazuje je se správci externích referencí a nejdou odpojit).
Příklad - 1 výkres - samostatné tabulky oken, dveří, překladů, místností - tj. 4 x soubor DXE pro 4 různé tabulky. Upravil zdrk - 11.led.2009 v 12:45 |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Neslo by to nahodou udelat pomoci editace souboru, ktery jste vytvoril pro tabulku ? Napr v souboru bych odebral par radku a pak by se mi i pri aktualizaci nemely nacist, avsak v cem otevrit soubor *.dxe ? Jen uvazuji ...
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
To je to až tak moc vylepšené? ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Zlaté dobré časy s tabulkami ve verzích 2006 a 2007.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
To je ve 2009 něco nového? Jako že by se dodatečně něco odstranilo z výběru až po vytvoření tabulky. To by bylo výborné. Vím, že ve 2009 je extrakce jinak než v předchozích verzích, ale moc jsem to ještě nezkoumal. Ve 2006 sice lze odstranit řádky z tabulky, ale pokud se dá aktualizace dat v tabulce tak se tam zase dají - v podstatě se tabulka znovu vytváří, takže se ztratí různé úpravy tabulky - velikosti písem apod.. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
alfred se jako obvykle nemýlí, šlo by to snad programově anebo přeuložením téhož bloku v editoru bloků a následné smazání bloku původního. Nelze to však aplikovat hromadně na více bloků.
Jak se ale psalo v první odpovědi cestou snadného řešení je nezahrnovat do výběru bloky, které nechcete v extrakci anebo si je odstranit až v samotné tabulce.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Dekuji za odpovedi. Obcas by se mi tato funkce hodila, ale neni to dulezite, jde jen o prehlednost, nicmene se urcite bez toho obejdu, kdyz jsem to zvladl dosud. Diky
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Název bloku lze přejmenovat - myslím že je to v menu:
Formát -> Přejmenovat. Ale to prostě přejmenuje blok (např. blok s názvem "jmeno_mistnosti" třeba na "název_místnosti"). Přejmenovat vybrané bloky nejde - myslím jako že několik vložených bloků s názvem "A" vyberu a dám přejmenovat a vznikne mi z vybraných bloků blok s názvem "B" a přitom ostatní nevybrané bloky zůstanou "A". Šlo by to tedy naprogramovat, ale nikdy jsem to nepotřeboval. Postup by musel být něco jako: Funkce vytvoří z bloku A blok B (naprosto stejný) a na všechna místa, kde je blok vybrán smaže blok A a vloží blok B s původními hodnotami atributů. Pokud vím, taková funkce v AutoCadu není. |
|
![]() |
|
![]() |
Alfred, diky za radu, jsem si toho nejak nevsimnul.
Nicmene PepaR, zajimalo by mne jestli lze jednoduchym zpusobem zmenit nazvy danych bloku.. |
|
![]() |
|
![]() |
Dobre, ale jak to udelam ? Mam od tebe GG menu a cad standarty, blok "nazev mistnosti" pouzivam z toho, dejme tomu, ze potrebuji prejmenovat hlavni nazev napr 10 techto bloku na novy nazev "sekce A" jak na to, aby vsechny data v bloku zustala stejna a zmenil jsem pouze nazev bloku ? |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Vím, že AutoCad 2009 má extrakci nějak změněnou, já používám 2006. Nevím přesně jak je to v 2008.
Ve 2006 je možnost buď extrahovat bloky z celého výkresu nebo jen z ručně vybrané části. Pořádně se podívejte v průvodci extrakcí - jistě je tam někde možnost zda extrahovat z celého výkresu nebo jen z výběru a myší pak vyberte oblast. V dalších krocích si samozřejmě zvolíte jaké bloky a jaké atributy, ale to je něco jiného... |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Přesně jak píše alfred, další možností je přejmenovat dané bloky.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano mate pravdu, kdyz dam extrakci dat, tak se mi nactou vsechny bloky, samozrejme, ze vyberu pouze blok "Nazvy mistnosti" a dale z nej extrahuji atributy, ale muj problem spociva v tom, ze mam techto bloku "nazvy mistnosti" ve vykrese cca 50 a potrebuji, aby mi to do tabulky vypsalo pouze napr 10 z techto bloku a ne vsech 50. Jak na to ? |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,260 sekund.