ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi byl rozeslán účatníkům
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.103.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Autodesk Fusion 360 - cloudový CAD/CAM/CAE - v CZ
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVlastnosti

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
prcoff Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 18.bře.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2008, Revit 2009
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vlastnosti
    Zasláno: 04.pro.2010 v 20:02

Mám otázku: existuje nejaký príkaz ktory uplne skopiruje a nasledne nahradi vlastnosti (napriklad textu) aj s jeho obsahom   

Priklad: aby a sa  "A" zmenilo podla "b" na "b"

Upravil prcoff - 04.pro.2010 v 21:09
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6213
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2010 v 09:02
Pro nahrazení textu by Vám mohla stačit funkce Najít a nahradit, pro pokročilejší možnosti nahrazení textu vyzkoušejte nástroj cadstudia srxTEXT.

S nahrazením formátu to bude ale složitější, rpotože záleží na typu textu, nicméně stačilo by vyfiltrovat text a potom přes panel Vlastnosti požadované vlastnosti hromadně změnit.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22004
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2010 v 12:05
Já jsem ten dotaz pochopil jako "zkopírovat se vším všudy" - tedy KOPIE.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
xirob Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.led.2008
Používám:
AutoCAD 2012
Bodů: 40
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2010 v 13:10
Pokial by to nebol text nestacilo by kopie vlastonsti MATCHPROP ? 
Zpět nahoru
prcoff Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 18.bře.2009
Používám:
AutoCAD 2008, Revit 2009
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2010 v 14:47

Príkaz kopiruj nehledám, MATCHPROP bohuzial nemeni text a funkcia Najít mi trocha ulahčí prácu (dakujem), ale tiez nemeni formát.

Ked pouzijem MATCHPROP zmení sa štýl písma ale nie písmo(napr.: arial na simplex,  štýl "A" sa zmení na "B" ale arial v ňom ostane). Neviete prečo?

Zpět nahoru
iva-k Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD2007, Revit 9
Bodů: 16
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2010 v 10:11
Když mám problém, že se druh textu (např.ten arial) nemění když změním styl písma, bývá většinou problém v tom, že "někdo" změnil jen druh písma při editaci textu místo toho, aby změnil styl písma(s tím správným druhem třeba arialem)...takže když se poklepá na ten problémový text, vyskočí tabulka FORMÁTOVÁNÍ TEXTU musíte si myší označit text a  v prvním levém okýnku se nastavuje styl-ten necháte být a v druhém je druh písma-ten když nastavíte na ten správný( odpovídající tomu kterému stylu) a dáte OK, tak by se pak text měl měnit podle nastavení stylu...ale jak to udělat hromadně...to nevím, to jsem zatím nepotřebovala. Snad je to srozumitelné a snad jsem se trefila : )
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8086:VIPAutomatický seznam xrefů ve vlastnostech/komentáři DWG výkresu.
Tip 10267:VIPRychlá inspekce dílů v sestavě Inventoru - iVlastnosti jako tooltip (iLogic)
Tip 8688:VIPJak zamknout vlastnosti projektu v AutoCADu Plant 3D?
Tip 6975:VIPProblém s dialogem vlastností modelu zobrazení Topobase.
Tip 4469:VIPPřidání podpory vlastností nových typů souborů do Autodesk Vault.
Tip 2873:VIPJak snadno vypsat podrobné parametry AEC objektů v Architectural Desktopu?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,180 sekund.