Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
aviator ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.srp.2013 Lokalita: ČR (JM) Používám: Solidworks, Inventor, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() Zasláno: 23.srp.2013 v 09:42 |
Zdravim
Sháním pro jednu menší strojní firmu zabývající se výrobou čerpadel (strojařina+elektro) vhodný 3D CAD. Firma má cca 3 konstruktéry. Velké CADy jakou Catia,ProE a NX nejsou řešením.Uvažuji o Inventoru,Solidwoksu nebo Solid Edge. S CADem jde ruku v ruce vhodný program pro správu dat (digitální archiv,sklad,...).Něco podobného jak NX a Teamcenter. Co byste poradili? |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21914 |
![]() |
Zkuste se podívat na Autodesk Product Design Suite - v jednom zde máte 3D konstruování, elekro, pevnostní výpočty a simulace, vizualizace i systém pro centrální správu dat a dokumentů. A řešení vyjde levněji než nákup samostatných aplikací.
|
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
Tak ať si ty programy vyzkouší nebo nechají předvést co umí. Podle mně zjistí že na konstruování se hodí všechny a rozdíl bude právě v těch navazujících programech na elektro a na správu dokumentů. Já osobně teď používám Product Design Suite. Sice se pohybuju v jiném oboru ale doporučil bych jim to samé.
|
|
![]() |
|
cotojetohle ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.lis.2013 Lokalita: ČR (MS) Používám: Creo Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Zdravím Používám již pár let Creo resp. Pro/E.Těd ve volných chvílích se snažím modelovat v něm letadla. Všiml jsem si že na design je malinko těžkopádný či jak to říct.Neznám moc konkurenční programy,i když sem si něco zkoušel v Invertoru,SolidW a Rhinoceros.Podle videií na youtube sem si všiml že RhinoC je zřejmě více zamířen na modelování a např. plochy je schopen vygenerovat tam kde mám s Creo problém.může někdo všeobecně říct jak je který 3D CAD zaměřen??Na co je určen a jaké má ten a ten výhody??Třeba by mě zajímalo co používají návrháři za soft při návrhu karoserií nových aut. Díky všem a hezký den Milan |
|
![]() |
|
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
Dobrý večer,
pokud vim tak u nás (v čr)se na karoserie použiva Catia, v zahranični i Alias. Jinak hodně motorařu použiva Creo. Hodně použivame jsou Inventor a SolidWorks, předevšim u menšich společnosti. Pro vetši návrhy se využiva Siemens NX To jsou informace, které se ke mě donesly. Osobně použivam na modely Fusion 360 .... vzhledem k planovane ceně (snad ji nějak nezvednou) a jednoduchosti ovladani... a taky, že je to cloud. |
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
cotojetohle ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.lis.2013 Lokalita: ČR (MS) Používám: Creo Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Zdravím a děkuji Ještě jestli mohu.Všiml jsem si že i Creo nabízí nějaký modelovací soft.Jen neznám nikoho kdo s tím má zkušenost.Klasické Creo už tak nějak ovládám a rád bych se posunul někam blíže k designu.Ono pokud člověk umí i v Creo parametric si udělá tak nějak co potřebuje,ale jde cítit že je to zaměřeno hlavně na strojařinu. Jaký je vlastně základní rozdíl mezi "klasickým" CAdem a modelovacím?Podstatu asi chápu,ale rád bych nějaký jiný názor Díky |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21914 |
![]() |
Nejsem si jist zda vede hranice zrovna mezi "klasickým" CADem a modelovacím - možná spíš mezi 2D/3D, nebo parametrickým a neparametrickým. Základem 3D CADů je ale geometrické modelovací jádro (kernel). Kolem něj jsou pak uživatelské funkce, které mohou být méně či více přizpůsobeny určitému oboru (karosérie, umění, ...).
U tvorby povrchových modelů bývá řada speciálních požadavků, proto jsou tam obvykle striktnější požadavky na konkrétní modelovací technologii nebo konkrétní produkt (často Catia, Alias, nověji též T-Splines).
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji za odpovědi všem Takže nedá se říci o jednotlivých CAD od různých firem že jsou rozdílně zaměřeny?Jeden je např. lepší na tohle tamten na tamto a pod?Nedějeme reklamu spíš nezávisle. Kde by jsem dočetl o hodnocení jednotlivých značek CAdů mezi sebou? Díky |
|
![]() |
|
jamesollor ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 20.led.2014 Lokalita: Financial Používám: autocad Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Auto desk product design suite is a good idea, as it includes all the features which you require. Here I found many people recommend the same thing and the answers here influenced me a lot.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,605 sekund.